donderdag 21 mei 2015

Pamela Anderson : Productie van 1 pond rundvlees benodigd 3.785 liter water of 71 douches

Bericht van www.peta.nl

 
 Pamela 48 jaar en still going strong !!

Terwijl het drinkwater op aarde schaarser en schaarser wordt, verklaart Pamela Anderson – al jaren veganist – dat de oplossing niet alleen in kortere douches zit maar ook in het dichtdraaien van de kraan voor de vee-industrie! Ze maakt haar verklaring door te verschijnen in een door Hitchcock geïnspireerde – en door de artiest David LaChapelle gefotografeerde – PETA-advertentie.

Douche scène Pamela Anderson spetterend pleidooi voor milieuvriendelijk eten

Pamela Anderson voor PETA
 
"Rivieren worden drooggelegd, niet alleen voor de dieren maar ook voor gewassen zoals alfalfa die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden. De consumptie van een halve kilo rundvlees verbruikt ongeveer dezelfde hoeveelheid water als zes maanden aan douches."
– Pamela Anderson.

Met de oudste en de nieuwste milieuvriendelijke douchekop verbruikt een douche van 7 minuten gemiddeld 53 liter water. Hoe kunnen we dit vergelijken met de productie van dierlijke producten? Een ton rundvlees heeft ongeveer 15 miljoen liter water nodig. Dat betekent dat de productie van 1 pond rundvlees 3,785 liter benodigd, of 71 douches van 7 minuten.
De productie van rundvlees is niet de enige boosdoener als het aankomt op waterverspilling:
  • Kip: 1 pond = 1960 liter water of 13 douches
  • Lam: 1 pond = 4724 liter water of 31 douches
  • Varken: 1 pond = 2717 liter water of 18 douches
Het maakt geen verschil of u nu "weidemelk" of "biologische" melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde – voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

Volgens de National Academy of Sciences in Amerika verbruikt de vee-industrie een derde van al het drinkwater op aarde en de Verenigde Naties heeft de veehouderij benoemd als "waarschijnlijk de grootste sectorale bron van watervervuiling"
.
Zoals Pam zegt, "Wees een spetter voor het milieu – word veganist".
 
Steun de planeet en dieren: maak een begin door PETA's gratis veganistisch starterspakket te downloaden. Vul het formulier hieronder in om het nu te downloaden:


 

Een jonge sexy Pamela

Geen opmerkingen:

Een reactie posten