zaterdag 9 mei 2015

Zin in vrijwilligerswerk met apen in het Limbe Wildlife Centre Kameroen? Grijp nu uw kans ( video met uitleg )
http://www.worldofwildlife.nl/limbe-wildlife-centre.html    in het Nedelands
 

Limbe Wildlife Centre   www.limbewildlife.org

www.weesaapjes.nl     in het Nederlands

Het Limbe Wildlife Centre (LWC) is een opvangcentrum voor slachtoffers van de illegale stroperij en illegale handel in Kameroen. De volwassen apen worden op brute wijze vermoord voor het apenvlees en de achtergebleven apenbaby’s worden als huisdier verkocht op de illegale markt. Uiteindelijk worden de apen door de overheid in beslag genomen en komen bang, ondervoed, gewond, en getraumatiseerd terecht in het LWC opvangcentrum.

LWC werd in 1993 opgericht in samenwerking met de overheid van Kameroen. Sinds deze tijd is het een thuis geworden van 360 dieren, waaronder 80 drills,  60 chimpansees en twee groepen van in totaal 15 gorilla’s. De grootste groep gorilla’s bestaat uit een zilverrug, twee zwartruggen, zeven volwassen wijfjes en een baby. De andere groep bestaat uit een zwartrug, twee volwassen wijfjes en een jong wijfje van nog geen twee.

Illegale houtkap, stroperij en toenemende bevolkingsdichtheid zorgen ervoor dat diverse apensoorten met uitsterven worden bedreigd. Het werk van het LWC is dan ook van essentieel belang voor de bescherming van veel bedreigde diersoorten. Het LWC "Afromom project" biedt lokale inwoners alternatieve inkomstenbronnen. Dit om het afslachten van wilde dieren te verminderen en om bossen te kunnen behouden, zodat deze niet worden doorverkocht aan de palmolie industrie.

Door educatie en opvangen van wilde dieren, biedt het project de lokale bevolking de gelegenheid om alles te leren over natuurbehoud en bescherming van dieren in het wild. Het programma bestaat momenteel uit een Zaterdag Natuur Club, een scholen programma, workshops voor verschillende doelgroepen en educatie voor bezoekers door middel van bebording en gidsen. Het opvangcentrum ontvangt ieder jaar 60.000 voornamelijk lokale  bezoekers.
Het doel van het LWC is om alle dieren uiteindelijk terug te brengen naar het wild. De eerste stappen hiervoor zijn inmiddels gezet. Samen met de overheid is het LWC nu op zoek naar gebieden waar de apen veilig terug kunnen worden gezet in de natuur.
 

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbriefHoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Schaf een adoptie cadeau aan
Activeer uw adoptiecadeau
Schaf een wildcard aan
Activeer uw wildcard
Doneer aan World of Wildlife
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten