vrijdag 8 mei 2015

South African Airways gaat de strijd aan tegen 'Canned Hunting' geboren om neergeknald te worden ( video )South African Airways gaat de strijd aan tegen de jacht op bedreigde dieren. De grootste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij verbiedt het transport van wilde dieren, zoals leeuwen en nijlpaarden, via passagiers- en vrachtvervoer.
           
Veel toeristen trekken naar Afrika om wilde dieren te spotten en de luchtvaartmaatschappij vindt het dan ook belangrijk om hun steentje bij te dragen om de natuur in zijn huidige vorm te bewaren. ‘We beschouwen het als onze plicht om alles in het werk te stellen om dit natuurschoon te kunnen bewaren voor onze volgende generaties’, zegt Tim Clydes, manager van South African Airways.


Volgens Clydes viel de beslissing voor het verbod vorige maand, toen er weer een incident gebeurde. Een lading met bakkerijtoestellen was op weg Kuala Lampur, maar werd onderweg onderschept bij een douane controle in Australiƫ. Daar bleek dat er helemaal geen toestellen in het pakket te zitten, maar zaten er slagtanden van olifanten in. De lading werd meteen in beslag genomen.African Wildlife Foundation (AWF) http://www.awf.org/ vreest dat de jagers niet snel een andere hobby zullen zoeken. ‘Het is wel een stap in de goede richting, vooral om diverse vliegroutes van de maatschappij heel populair zijn als jachtsport bestemmingen’, klinkt het bij de organisatie. AWF hoopt dat andere vliegtuigmaatschappijen het verbod ook snel invoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten