vrijdag 22 mei 2015

Wat is hier aan de hand? 60 verwaarloosde pony's waarvan 18 in beslag zijn genomen

Waren deze dieren bestemd voor de slacht? Slachten ze dan zieke dieren? Ik kom niet achter het werkelijk verhaal. Op de website van de Dierenbescherming niets........

En ook:  Dierenpolitie getuigen gezocht voor mishandeling van geslachtsdeel paard in Nieuwleusen ( scrol naar beneden )HUISSEN - De dierenpolitie heeft in een weiland in Huissen 18 pony's in beslag genomen. De dieren waren ernstig verwaarloosd . Dat meldt de NOS.
De dierenpolitie vond ook een dode pony in het weiland. Die was gestorven tijdens de bevalling van een veulen vorige week. De eigenaar heeft het dode dier gewoon laten liggen. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.
De pony's behoorden tot een kudde van zo'n 60 dieren. Allemaal zouden ze slecht zijn behandeld.

En dan nog dit vreselijk nieuws

Paarden mishandeld

Laatste update:
Nieuwleusen - Woensdag 20 mei, tussen 14.00 en 18.00 uur, zijn bij een boerderij aan het Westerveen twee paarden mishandeld.
Van één van de dieren was het geslachtsdeel inwendig verwond, het andere had letsel aan een been. Beide zijn door een dierenarts onderzocht en behandeld. Naar de mishandelingen is een onderzoek gestart.

Getuigenoproep

In de periode dat deze mishandelingen plaatsvonden is in de berm, bij de bak waarin de paarden liepen, een grijze Mercedes personenauto gezien. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto. Ook wil zij graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze mishandelingen te maken heeft. In beide gevallen kan contact worden opgenomen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.
)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten