donderdag 14 mei 2015

Hond herenigd met baasje in puin van dodelijke tornado ( emotionele video )In één klap was het Amerikaans gezin Bouchillon uit het Texaanse dorpje Van alles kwijt. Verwoestende tornado's troffen afgelopen zondag de staten Arkansas en Texas. Tussen het puin van de woning dook enige tijd later hun trouwe viervoeter Tater op. De emotionele hereniging werd vastgelegd door nieuwszender Kxan.
 

Andy Bouchillon heeft er geen woorden voor. Dolblij is hij dat zijn hond Tater veilig is. "Ik wist echt niet dat ik hem zou terugzien. Ik ben ontzettend opgelucht dat hij oké is,'' vertelt hij hevig geëmotioneerd voor de camera.

Bouchillon en zijn vrouw sloegen zondag op de vlucht met hun twee weken oude dochtertje en twee honden. Ver kwamen zij niet, want de allesverwoestende tornado sloeg de pick-up om. Tater rende weg, maar keerde later terug naar de woning. De andere hond is drie dagen na de ramp nog steeds spoorloos.

Opengeslagen Bijbel
Tater is niet de enige viervoeter die de natuurramp heeft overleefd. Even verderop trof een 14-jarige de hond van Brenda en David Tapley aan, zo meldde CBS News.

Het dier lag in de armen van zijn overleden baasje. Twee andere honden en de vrouw overleefden de tornado niet. In het puin vonden nabestaanden een opengeslagen bijbel. In de momenten voor het echtpaar stierf, putte zij kracht uit de passage 'geloof en standvastigheid' uit het boek Jacobus.

De natuurramp kostte in totaal aan vijf mensen het leven. In Nashville in Arkansas kwam een koppel om toen hun stacaravan omver werd geblazen. De man en vrouw probeerden hun dochter te beschermen toen de caravan omviel en 'ontplofte', aldus de lokale lijkschouwer.

Wonderlijk genoeg overleefde het 1,5 jaar oude meisje het wel. Ze is ondergebracht bij familieleden. In Texas was het stadje Van een van de zwaarst getroffen gemeenschappen. Zo'n dertig procent van de stad raakte beschadigd.

Bron: www.hln.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten