maandag 11 mei 2015

'Beneath the Savage Sun' - Slash muziekvideo een actie tegen het afslachten van jaarlijks 50.000 olifantenMet dank aan: www.ifaw.org

Stop de ivoorhandel, teken onze petitie!

Hoewel een olifant wel zeven ton zwaar kan worden en de meeste mensen nooit een olifant in het wild zullen zien, hebben mensen en olifanten een aantal verbazingwekkende eigenschappen met elkaar gemeen.
 
Olifanten tonen emoties als liefde en blijdschap. Ze kunnen invoelingsvermogen uiten. Ze zijn trouw aan hun familie en toegewijd aan hun kroost. In sommige opzichten rouwen ze net zoals wij: het is niet ongewoon ze een week lang de wacht te zien houden bij gestorven familieleden, om later nog weer terug te keren naar de plek waar de beenderen liggen.
 
 
Nu er jaarlijks naar schatting 25.000 tot 50.000 olifanten door ivoorstropers worden gedood, moeten de dieren die de slachtingen overleven bijna constant in de rouw zijn.
Geconfronteerd met deze onthutsende en trieste cijfers konden we niet zwijgend blijven toezien. 
De benarde situatie waarin deze soort verkeert, bracht ons ertoe onze stem te laten horen en ons steentje bij te dragen. Daarom hebben we ons aangesloten bij het International Fund for Animal Welfare (IFAW), om meer mensen bewust te maken van de crisis rond olifanten en tot actie te bewegen.
 
Ons nieuwe lied en de video ‘Beneath the Savage Sun’ vertellen het verhaal van een olifant die een geliefde heeft verloren, vanuit het perspectief van de olifant.
 
Hij vraagt: “Hoeveel jaar gaat het moorden nog ongestraft door? “Hoeveel bloed moet nog vloeien voor ons kostbaar ivoor?”
 
De handel in ivoor van olifanten drijft deze indrukwekkende dieren naar de rand van de afgrond. Het is meestal het werk van criminele netwerken, die lokale parkwachters doden, de georganiseerde misdaad steunen en drugs en verboden vuurwapens smokkelen. Aan al deze dingen maken zij zich schuldig om aan de lucratieve vraag van consumenten in China, de VS en andere landen te voldoen. Veel van die consumenten hebben niet eens door dat ieder stukje ivoor afkomstig is van een dode olifant, maar een sieraad, snuisterijtje, ja zelfs een muziekinstrument van ivoor vinden ze prachtig.
 
Wij houden ook van onze instrumenten.
 
We weten dat velen van jullie dol zijn op je gitaar met een kam van ivoor en je piano met ivoren toetsen. Maar je zou er toch rekening mee moeten houden waar zulke dingen vandaan komen en je af moeten vragen of het kopen en verkopen van zulke spullen wel ethisch verantwoord is.
Willen we echt geld verdienen aan de uitroeiing van deze prachtige, majestueuze diersoort?
 
Denk er eens over na.
Bekijk de video ‘Beneath the Savage Sun’.
  
Steun het IFAW bij de pogingen een eind te maken aan de stroperij en de illegale handel en de vraag naar ivoor terug te dringen.
 
De ivoorhandel, in welke gedaante ook, vormt een bedreiging voor olifanten wereldwijd.
Slash en Myles Kennedy
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten