woensdag 24 juni 2015

Demonsttratie: ' Alle Dolfinaria Dicht ' ....wat denkt u is dat haalbaar?

Bericht van Bite Back: www.biteback.org

Sympathieke actie maar ?? Niets doen is ook geen optie.....

Sluit alle dolfinaria in Europa ! Neem deel aan de demonstratie in Brussel aan de voet van het Atomium op zaterdag 27 juni 2015. Afspraak om 14.00 uur. DRAAG BLAUWE KLEREN.
Vorig jaar deden ongeveer 400 mensen mee met de actie, laat ons dit jaar gaan voor het dubbel aantal deelnemers! Dit jaar organiseren Bite Back en Sea Shepherd Belgium samen de demonstratie Europe: Close Dolphinaria!, met de steun van Dauphins Libres, BlueShark en Dolphinmotion (en vele andere Europese organisaties).

Wij willen geen grotere bassins of andere aanpassingen. Wij willen de sluiting van het dolfinarium in Brugge en alle andere dolfinaria: van Loro Parque in Tenerife tot Kölmarden in Zweden, passerend langs Marineland d’Antibes, Parc Astérix en het Dolfinarium Harderwijk.

 Het Europees Besluit 1999/22/CE gebiedt aan de Europese Lidstaten om ervoor te zorgen dat de levensomstandigheden van dieren in gevangenschap zoveel mogelijk die van in het wild levende dieren nabootsen. Dit is onmogelijk voor dolfijnen en walvissen. GEEN enkel bassin, geen enkele lagune, hoe groot ook, kan de oceaan vervangen. De vrijheid en vooral de intense sociale interacties die dolfijnen onderhouden met tientallen soortgenoten in het wild zijn onrealiseerbaar in dolfinaria.
Daarom vragen wij aan de Europese Unie om de geest van de Richtlijn zo strikt mogelijk toe te passen in de verschillende lidstaten.


Daarom vragen we aan de Europese Unie om het in gevangenschap houden van dolfijnen, orka’s of beluga’s illegaal te verklaren.
Daarom vragen wij dat de bestaande dolfinaria progressief gesloten worden.
We vragen dat AL hun gevangenen, al dan niet geboren in gevangenschap, ondergebracht worden in mariene opvangcentra. De dolfijnen die nog niet volledig gebroken zijn door hun jarenlange misbruik in gevangenschap kunnen van daar voorbereid worden op hun vrijlating

Info: https://www.facebook.com/events/847954608595783/   link naar informatie over een bus vanuit Nederland  Gaat u mee?

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten