maandag 15 juni 2015

Ondanks de oorlog blijft asiel Pif in Oekraïne honden redden, verzorgen en zelfs adopteren!

Nieuwsbericht van : www.ifaw.org


Vostok Battalion-leden ontmantelden een barricade in Donetsk  http://en.pif.dn.ua/ 

Volgens nieuwsberichten waren er deze week aan de rand van Donetsk gevechten tussen separatisten en Oekraïense soldaten, waarbij minstens 19 mensen omkwamen. Een verdere bedreiging voor een toch al fragiele wapenstilstand. We vroegen bij Victoria Vasilieva, de uitvoerend directeur van asiel Pif, naar de veiligheid van het personeel en de honden. --SW
 
Wij, het team in het asiel, houden vol.
Veel mensen zijn gewond geraakt, en er zijn er ook al een paar overleden. Veel gebouwen zijn volledig verwoest. Sommige plekken in de stad zitten zonder stroom, water en telefoon.
We hebben gewoonweg niet de luxe om bang of bedroefd te zijn. We hebben te veel dieren van wie hun leven van ons afhangt.
 
Er zou voor de honden voldoende eten moeten zijn om juni door te komen; onze belangrijkste zorg is nu dat we toegang blijven houden tot elektriciteit en stromend water.
Onze mensen blijven dakloze dieren redden die gewond zijn geraakt door de beschietingen, en onze dierenartsen blijven regelmatig operaties uitvoeren. Er wordt binnenkort als het goed is een stroomgenerator geleverd, zodat onze apparaten ononderbroken kunnen werken.
Dankzij de steun van het International Fund for Animal Welfare hebben we veel goed nieuws te melden:
 
Palma, een van onze gehandicapte honden, heeft een nieuw gezin gevonden! Ze woont nu veilig in Duitsland. Palma heeft twee poten verloren, maar met het geld dat we hebben opgehaald hebben we een prothese kunnen kopen, en ze heeft nu een nieuw thuis.
 
Dankzij jullie hulp en steun hebben we nog drie ton droogvoer kunnen kopen.
De biochemische analyzer die jullie voor ons asiel hebben gekocht werd onlangs geleverd. Nu kunnen onze dierenartsen een nog betere diagnose stellen bij onze patiënten op vier poten. De ultrasone apparatuur zou binnenkort ook moeten binnenkomen.
We willen jullie en iedereen die de dieren helpt hartelijk bedanken. Deze dieren hebben de mensen enorm hard nodig, zeker nu ze in de ergst denkbare omstandigheden zitten.
--VV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten