donderdag 11 juni 2015

Schandelijk besluit: Foie gras toch op het menu van het Europees Parlement ( Petitie )Verzoek het Europees parlement te stoppen met het serveren van foie gras

Wreedheid is geen cultuur. Dit op barbaarse wijze vervaardigde product hoort niet thuis op het menu van onze democratische instellingen.

PETITIE:

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=39364

Een panel in het Europees parlement heeft het schandelijke besluit genomen om een voorstel – ingediend door 36 Europarlementsleden – om foie gras van het menu van het Parlement te verwijderen, af te wijzen.Foie gras, dat in het Frans 'vette lever' betekent, wordt gemaakt door eenden en ganzen meerdere malen per dag te dwangvoederen door middel van een rubberen buis of een metalen pijp, totdat hun levers ziek raken en tot wel tien keer de normale grootte opzwellen. Zoals u zich kunt voorstellen, bezorgt dit proces de vogels immens leed.


Het Wetenschappelijk Comité van de Europese Unie heeft het dwangvoederen als inhumaan verklaard, dus het feit dat dit verachtelijke product nog steeds wordt geserveerd in restaurants van het Parlement is enorm hypocriet. De productie van foie gras is zelfs illegaal in tal van EU-landen, waaronder in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Hier in Nederland wordt er zelfs geen foie meer gebruikt of verkocht door onder andere De Bijenkorf, de Tweede Kamer en KLM.

 

 

4 opmerkingen:

 1. Wreed, gevoelloos en zelfzuchtig, DE MENS !
  Top Koks vinden ook dat de plezierjacht moet blijven !
  Lees : "Kannibalen" houden de "Lustmoordenaars " de hand boven het hoofd. Onder het motto : De natuur dient te worden gereguleerd !
  De desastreuze gevolgen kennen we !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een jaar of 6 geleden waren wij op vakantie in Hongarije Overal werd Foie gras aangeprezen als souvenir voor de buitenlanders. Ik schrok en zodoende ben ik als vrijwilligster op het kantoor van Vier Voeters gekomen. Zij voeren prima acties tegen deze wreedheden. En PETA natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen