zondag 14 juni 2015

Vuurspuwer verslikt zich tijdens zijn act .....omstreden circus Cornelio stopt na veel tegenslagKAPELLE - Het Circus Cornelio, dat nu in Kapelle staat, stopt na dit weekend met voorstellingen. Dat meldt woordvoerder Frank van Hulle, alias Clown Franky. Het circus heeft zoveel tegenslag gehad dat het geen zin meer heeft om door te gaan.

De vuurspuwer in het ziekenhuis

Tegenslag
Het circus was nog maar sinds eind april bezig met voorstellingen voor kinderen. Vanaf de eerste voorstelling zijn er allemaal tegenslagen. Artiesten lieten het afweten en de tent was in eerste instantie niet in orde. Toen afgelopen weekend er weer met goede moed aan voorstellingen in Hoogerheide werd begonnen sloeg het noodlot weer toe: vuurspuwer Herrera verslikte zich tijdens zijn act en moest naar het ziekenhuis. Daarnaast kreeg het circus een waarschuwing omdat de dieren, pony's, eenden en een varken in de hitte onbeschut zouden zijn weggezet.

Vuurspuwer
De berichten in de media waren voor burgemeester Stapelkamp van Kapelle aanleiding om een bezoekje met de dierenpolitie te brengen aan het circus. Na overleg was er tevredenheid over de toestand van de dieren, maar in de vuurspuwer was geen vertrouwen, dus werd hem niet toegestaan om op te treden.

Ziekenhuis
Inmiddels heeft de eigenaresse Gerda de Leeuw het circus verlaten. Een reden daarvoor wil ze niet geven. Om de ellende compleet te maken is niet alleen de vuurspuwer opnieuw opgenomen in het ziekenhuis, maar is ook de directeur met een ontsteking op de operatietafel in Goes terecht gekomen. Frank van Hulle, van Circus Fiësta, neemt nu de zaken waar.

Tekort aan artiesten
Van de drie voorstellingen in Kapelle gaat die van vrijdag wegens tekort aan artiesten en de slechte weersverwachting niet door. Zaterdag en zondag wordt dat gat opgevuld door medewerkers van Circus Fiësta.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten