woensdag 17 juni 2015

Open brief aan ' wannebe Steve Irwin' Freek Vonk , stop met wilde dieren in shows

http://www.wnf.nl/nl/wildlife_crime/videos/bekijk__wildlife_crime_fighter.cfm

Woedend was ik toen ik las dat de WNF samen werkt met Freek Vonk. De ego tripper neemt wilde dieren mee voor zijn shows. Jaren hebben we gevochten om wilde dieren de tent uit te krijgen en in Nederland gaat dat binnenkort gebeuren. Ik heb meteen het WNF  lidmaatschap opgezegd. Mijn man was er 19 jaar lang lid van. Verwerpelijk dat de WNF nu accepteert dat wilde dieren weer op het toneel terecht komen. Onder hete lampen, gillend publiek, te kijk gezet.

WNF belde mij. Zij redeneren dat Freek Vonk zo'n enorme impact heeft op de jeugd dat ze dat belangrijker vinden dan druk maken over dieren op het toneel. Educatie noemen ze dat. Brief aan Freek Vonk:
In een open brief verzoekt dierenbeschermingsvereniging Wilde Dieren de Tent Uit de TV-bioloog Freek Vonk om af te zien van het gebruik van wilde dieren in zijn nieuwe show  http://www.freekvonklive.nl/ en andere (TV) voorstellingen. Lees hieronder onze brief.
Help ons Freek Vonk te overtuigen en stuur een net berichtje naar:

freek.vonk@nationalgeographic.nl
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
 

Onderwerp: Freeks Wilde Wereld Live 

Beste Freek,

Onlangs ontvingen wij het bericht dat u in uw voorstelling Freeks Wilde Wereld Live in del gebruik zult maken van wilde dieren. Uiteraard begrijpen wij uw behoefte om zich te profileren met bijzondere programma’s. Echter betreuren wij uw keuze om hiervoor wilde dieren mee te nemen. Wilde Dieren de Tent Uit verzoekt u uit dierenwelzijns- en educatieve overwegingen af te zien van het tentoonstellen van wilde dieren tijdens uw theateracts. Hieronder vindt u een toelichting op dit verzoek.

Het is natuurlijk belangrijk om mooie programma’s te maken. Maar het voor entertainment bedoelde gebruik van wilde dieren in een totaal onnatuurlijke omgeving is onlosmakelijk verbonden met dierenwelzijnsproblemen. Ook geeft u hiermee een verkeerd voorbeeld aan uw publiek waarvan enkele na het zien van uw voorstelling wellicht overwegen om thuis dezelfde dieren te houden. Het is ons bekend dat er steeds meer exotische reptielen als huisdier gehouden worden, en na korte tijd naar de opvang of dierentuin worden gebracht. Of worden vrijgelaten in de natuur.

Wilde Dieren de Tent Uit vindt dat je geen wilde dieren moet gebruiken voor vermaak. Wilde dieren horen in een natuurlijke omgeving, een theater is het tegenovergestelde daarvan. We zien een toenemende maatschappelijke afkeer van het gebruik van wilde dieren in het circus en ook gemeenten spreken zich in grote getalen uit voor vermaak zónder wilde dieren. Zo ook de gemeente Amsterdam. Hiermee volgt Nederland een trend uit de landen om ons heen waar al vele nationale en regionale verboden van kracht zijn.

Uw voorstelling past op geen enkele wijze bij het imago van een bioloog die zich diervriendelijk wil gedragen. Wilde Dieren de Tent Uit verzoekt u daarom met klem af te zien van het gebruik van wilde dieren in (TV) voorstellingen.

Met vriendelijke groet,
www.wildedierendetentuit.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten