vrijdag 5 juni 2015

Actrice Miryanna van Reeden introduceert "Dieren of dingen?" filmwww.ciwf.nl

Vandaag brengt Compassion in World Farming Nederland de nieuwste versie van de educatieve film “Dieren of Dingen?” uit. Hierin kun je zien hoe kippen, koeien en varkens leven. In het wild én in de vee-industrie. De film stelt de kijker de vraag: Hoe vind jij dat we met dieren moeten omgaan? De film (25 min) is bedoeld voor iedereen en bij uitstek geschikt voor gebruik in het voortgezet onderwijs.
Miryanna van Reeden
Miryanna van Reeden
Actrice Miryanna van Reeden, o.a. bekend van Onderweg naar Morgen en de film Liever Verliefd, sprak voor Compassion in World Farming geheel belangeloos de film in. Miryanna steunt CIWF al jaren en reageerde dan ook meteen enthousiast toen wij haar vroegen de rol van verteller op zich te nemen.
Miryanna: “Ik vind het heel erg belangrijk dat mensen zich bewuster worden van hoe het eraan toegaat in de vee-industrie. Zo kunnen we gewoonweg niet met dieren en de aarde omgaan.
Honden en varkens
In de film komen verschillende vragen aan bod. Zo zien we dat varkens erg slim zijn, soms zelfs slimmer dan honden. Maar waarom gaan we dan toch heel anders met ze om? En is de intensieve manier waarop wij vlees, eieren en zuivel produceren wel werkelijk zo efficiënt? Is het een duurzame oplossing om de groeiende wereldbevolking te voeden?
Elk dier is er een
Dieren of Dingen?” laat tenslotte zien dat je als consument een keuze hebt. Miryanna: “Het is belangrijk te beseffen dat alles wat je doet of eet, gevolgen heeft. Jij kunt dan ook echt iets doen voor de dieren. Bijvoorbeeld door geen of minder vlees te eten, en als je het dan eet, voor biologisch te kiezen. Dat helpt echt. Want elk dier dat een leven in de vee-industrie wordt bespaard, is er een!
Met vriendelijke groet,
Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten