maandag 15 juni 2015

Trieste beelden van ontsnapte dieren uit zoo na overstromingen in Georgië ( video )


Arm dier !! http://www.smh.com.au/world/at-least-10-die-in-georgia-floods-deadly-zoo-animals-roam-streets-20150614-ghnsiw.html     Video

Overstromingen in de hoofdstad van Georgië hebben dit weekeinde zeker twaalf levens geëist. Ook raakten de kooien in de dierentuin van Tbilisi beschadigd, waardoor allerlei soorten exotische dieren zoals tijgers, leeuwen en een nijlpaard op straat belandden. Ten minste een leeuw, een wild zwijn, een tijger en zes wolven hebben het wassende water niet overleefd.

Tbilisi werd in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door zware regenval, waardoor een normaal gesproken rustige rivier die door de stad loopt buiten zijn oevers trad. Tientallen huizen raakten beschadigd.

Voor zover bekend hebben de ontsnapte dieren geen slachtoffers gemaakt. Een nijlpaard werd op een van de stadspleinen in het nauw gedreven en met een verdovingsgeweer uitgeschakeld. Ook een aantal andere dieren is van de straten geplukt, maar het is nog onduidelijk wat voor dieren er nog rondlopen. Grote delen van de dierentuin staan nog onder water, waardoor een volledige inventarisatie niet mogelijk is.

"Niet alle dieren die zijn weggerend uit de dierentuin zijn weer gevangen", zei burgemeester David Narmania. "Daarom wil ik de bevolking vragen zich niet in de stad te begeven." Aan het einde van de dag waren nog niet alle ontsnapte dieren terecht. Een woordvoerster van de dierentuin zei dat er in ieder geval vijf leeuwen en een boel apen zijn ontsnapt.

Het hoofd van de orthodoxe kerk in Georgië weet naar eigen zeggen wie de schuld moet krijgen van de watersnood: de communisten. "Toen de communisten naar ons land kwamen moesten we alle kruizen en klokken van de kerken omsmelten en de opbrengst gebruiken om de dierentuin te bouwen", zei patriarch Ilia II. "Die zonde blijft niet ongestraft."
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten