woensdag 3 juni 2015

Ook de Noorse zeehondenjacht eindelijk ten einde en nu Namibië nog ......

Durf je wel Kl......!!

www.stopdeknuppels.nl

Noorse zeehondenjacht eindelijk ten einde

De laatste Noorse zeehondenjager hield deze week voorgoed op met de zeehondenjacht. De jagers houden het voor gezien omdat er geen winst meer met deze gruwelijke jacht te behalen valt. Sinds het Europese handelsverbod op zeehondenproducten, waar Bont voor Dieren jaren voor heeft gelobbyd, stond de Noorse jacht onder zware druk. Het einde van de jacht in Noorwegen is een enorme overwinning in onze strijd tegen de zeehondenjacht wereldwijd.
De zeehondenjager die voor het laatst het Noorse kustplaatsje Tromsø uitvoer had het einde van de jacht al tijden zien aankomen en sprak de verwachting uit dat de jacht niet zal terugkeren in Noorwegen:
‘De maatschappij accepteert het niet meer. Er is veel weerstand vanuit dierenbeschermingsorganisaties tegen de jacht. De campagnevoerders hebben gewonnen en wij hebben verloren…’
Lees hier het volledige interview met de zeehondenjager.
 
Hoe kun je nog slapen als dit je baan is?
 
Sinds het EU-verbod is de marktwaarde van zeehondenproducten gekelderd. In Noorwegen is de zeehondenjacht daarom al jaren niet meer economisch rendabel en werd slechts nog door overheidssteun in stand gehouden. Zo’n 80% van het inkomen van de jagers was afkomstig van subsidies. De Noorse overheid besloot daarom in 2015 de subsidiekraan compleet dicht te draaien.
Bont voor Dieren voert al jaren actie om een einde te maken aan de wrede zeehondenjacht. Het EU-verbod was een grote overwinning voor dierenwelzijn, maar staat helaas op het moment weer onder grote druk. Samen met onze Europese partnerorganisaties werken we er hard aan om het verbod overeind te houden.
 
Helaas is de strijd tegen de jacht dus nog niet voorbij. Bont voor Dieren zal actie blijven voeren tot deze gruwelijke jacht wereldwijd ten einde is!
Wil jij ons helpen? Ga naar: www.stopdeknuppels.nl en zie hoe je onze acties kan steunen!
Meer lezen over de recente ontwikkelingen? Klik hier.
 

2 opmerkingen:

  1. zou graag die schoften zelf neer willen knuppelen, zodat ze minstens 10 jaren er nog aan terugdenken!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zal maar zo'n vader hebben elly. "wat doet jouw vader voor werk? "Hij knuppelt zeehondjes dood"

    BeantwoordenVerwijderen