zondag 7 juni 2015

Norma's Universum met 300 dieren van kunstenares Norma Miedema verwoest door brandFERWERT - Bij de dierenopvang van Norma Miedema aan de Rijp in Ferwert is zondagmiddag even voor half twee brand uitgebroken.

Alle bewoners zijn uit het pand. Een groot deel van de dieren is in veiligheid gebracht. Volgens de brandweer zijn echter een aantal dieren waarschijnlijk omgekomen in de vlammen.
De geredde dieren zijn onder andere opgevangen bij de buren. Een dierenarts is aanwezig omdat een aantal beesten brandwonden heeft opgelopen.


De brand is uitgebroken bij Norma's Universum, de opvang van kunstenares Norma Miedema. In haar boerderij vangt ze onder andere koeien, paarden en schapen op maar ook exotischer dieren als leguanen papegaaien en slangen. In totaal verbleven er een kleine 300 dieren.
Een watertransport is gealarmeerd om voldoende bluswater te hebben deze pompt water van 700 meter afstand naar de boerderij. De brand is onder controle, van de opvang is weinig over. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

De 48-jarige Norma Miedema is de drijvende kracht achter de opvang. Zij is niet alleen bekend in de regio maar ze raakte landelijk bekend vanwege haar inzet in 2006 voor ‘de paarden van Marrum’, toen zij - als eerste - 112 belde toen het water steeg en niet rustte voordat de dieren gered waren. Al bijna 25 jaar vangt zij in en rond haar huis in Ferwert allerlei soorten dieren op zoals paarden, koeien, honden, kippen, ganzen, vogels, cavia’s, katten en andere dieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten