zaterdag 20 juni 2015

De illegale gruwelijke paardengevechten nog steeds populair ( veel foto's en petitie )De verwerpelijke paarden gevechten gokwedstrijden nog steeds populair ( petitie en veel foto's )
Paarden gevechten:

Hoewel illegaal in het grootste deel van de wereld, zijn deze wedstrijden nog steeds populair op de Filippijnen, in Zuid Korea, China en Indonesië. 

Petitie:

http://e-activist.com/ea-action/action?ea.client.id=1736&ea.campaign.id=38531

                         

Bij zulke tornooien zijn wel 54 paarden betrokken en vele onder hen lopen gruwelijke verwondingen op. Geprikkeld door een merrie die in de nabijheid vastgebonden staat gedurende zo’n 6 uur, vechten telkens twee hengsten, opgejaagd door hun seksuele instincten. Ze vallen mekaar aan om hun rivalen uit te schakelen. Ze bijten en stampen elkaar. Soms zo hevig dat er een oog uitgestampt wordt, of er een oor wordt afgebeten. Vele hebben verwondingen over het hele lichaam.         
 
                       
       
Soms breken ze hun benen wanneer ze wanhopig proberen te ontsnappen aan de aanvallen. Andere hinken rond in de arena met een glazige blik in de ogen wanneer ze vruchteloos pogen om onder de aanvallen van de tegenstander uit te raken. 
                
Hoe bloediger de verwondingen hoe enthousiaster het publiek.
In het wild gaan hengsten ook wel vechten voor de suprematie maar nooit op zulke manier. Diegene die het onderspit moet delven zal op de vlucht kunnen slaan vooral eer het te erg wordt. Hier echter zitten ze opgesloten in een arena en kunnen niet anders dan blijven vechten om te proberen de aanvallen van de tegenstander te weerstaan.         
 
       
Dergelijke tornooien zijn eveneens dramatisch voor de  merrie die gebruikt wordt als lokaas voor de hengsten. Niet alleen deelt ze regelmatig in de stampen van de duellerende hengsten maar het arme dier wordt vervolgens verplicht te paren met de winnaar van de strijd. Dit betekent dat zij in 6 tot zo’n 30 keer kan gedekt worden. 
                

Paarden die te zwak of te oud zijn om te vechten worden opgeofferd door hen in te zetten tegen veel sterkere paarden.
Het is zuiver middeleeuws. Hoewel het op de Filippijnen, Z. Korea, China en Indonesie wettelijk verboden is, maken corruptie en gebrek aan toepassing  van de wet het mogelijk dat deze wedstrijden blijven doorgaan met ogenschijnlijk officiële instemming. Deze matchen worden uitgezonden op TV en lokale handelslui sponsoren paarden en tornooien. De tornooien worden aangemoedigd als “culturele traditie” maar in feite zijn ze grotendeels georganiseerd, gesponsord en gecontroleerd door het misdaadsyndicaat dat grote winsten haalt uit het gokken. Er worden duizenden dollars ingezet op elke strijd, een klein fortuin in een zeer arm land als de Filippijnen. 
                
Paarden sterven  vaak in de ring aan hun verwondingen of van uitputting. Veterinaire zorgen zijn te duur voor de eigenaars van de paarden. Gewonde paarden worden meestal gedood en hun vlees wordt op de barbecue klaargemaakt en verkocht aan het publiek.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten