maandag 22 juni 2015

Europeanen willen geen gekloond vlees eten maar Amerikanen wel....en u ? 


Europarlementariërs willen verbod op verkoop kloonvlees

De landbouw- en milieucommissies van het Europees Parlement willen een verbod op het klonen van dieren en op het importeren en verkopen van levensmiddelen van gekloonde dieren en hun nakomelingen. Over het voorstel van de milieu- en landbouwcommissie wordt later in de plenaire vergadering van het Europees Parlement gestemd. Daarna moet ook met de lidstaten nog een akkoord bereikt worden.

"Gekloond eten geeft reden tot grote zorgen, vooral over de impact op veebeheer en voedselveiligheid, maar ook op biodiversiteit en dierenwelzijn", aldus Jové Bové van de Franse Groenen van EELV. “Het zou onverantwoord zijn om deze zorgen te negeren en om blind vertrouwen te hebben in meer concurrentie en technologische patenten om boeren te helpen bij hun toekomstige uitdagingen."
 
 
Het beroemde gekloonde schaap Dolly

 Een meerderheid van de Europeanen kant zich tegen klonen voor consumptiedoeleinden en wil geen gekloond voedsel kopen. Klonen kan wel nog voor onderzoek en het voortbestaan van zeldzame rassen en bedreigde soorten.

Klonen voor consumptiedoeleinden is niet rendabel en komt in Europa niet van de grond. Op het Amerikaanse continent daarentegen worden wel afstammelingen van gekloonde dieren gefokt. De Europarlementsleden eisen een strikt traceerbaarheidssysteem voor import uit die landen. Daarnaast is ook de juridische basis en het toepassingsveld van het oorspronkelijke voorstel van de Europese Commissie aangescherpt.

 WAT IS KLONEN ?
 
Foto: www.ciwf.nl

 https://nl.wikipedia.org/wiki/Klonen_(biologie)

bron: GroenLinks / De Morgen, 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten