donderdag 4 juni 2015

De wreedheden van de Air France- KLM Group in 60 seconden ( video )Apen onder het mes van onderzoekers

Air France is één van de grootste vervoerders van primaten in de  wereld – apen worden vervoerd naar laboratoria voor wrede proeven ondanks het feit dat bijna alle andere grote luchtvaartmaatschappijen gestopt zijn met het plaatsen van apen op deze vreselijke enkele vluchten. Maar waar komen de apen vandaan?

Een recent undercover onderzoek van de Animal Defenders International (ADI) heeft een nieuw licht geworpen op de afschuwelijke primatenhandel. De heftige beelden van hun onthulling op een fokkerij in Mauritius – één van de grootste leveranciers van laboratoriumapen in de wereld – vertellen een misselijkmakend verhaal over de stelselmatige mishandeling van apen, waarvan velen uit hun natuurlijke leefgebied geplukt zijn.

De wreedheid van de Air France-KLM Group in 60 seconden.
Apen onder het mes van onderzoekers
Moeder en kind: een vrouwelijke makaak in bedwang gehouden met haar armen achter haar rug geduwd, terwijl haar baby zich aan haar vastgrijpt. Ze zullen snel daarna op stressvolle wijze uit elkaar gehaald worden – voor altijd.
Apen onder het mes van onderzoekers
Grove werkwijze: werknemers vangen dieren uit hun kleine kooien. Links wordt een aap aan zijn staart rondgeslingerd. Rechts klampt een baby zich aan zijn moeder vast.
Onderzoekers hebben ook gezien hoe apen tegen een betonnen vloer werden gesmeten.
Apen onder het mes van onderzoekers
Weerloos: bij een verdoofde mannelijke aap wordt bloed uit zijn dij gehaald.
Apen onder het mes van onderzoekers
Omsingeld: een doodsbange zwangere aap wordt in bedwang gehouden door een groep gemaskerde mannen tijdens een routine procedure.
Apen onder het mes van onderzoekers
Een volwassen makaak ondergaat een tuberculosetest, waarbij een naald in zijn ooglid wordt geduwd. De foto's zijn genomen op een fokkerij die apen aanlevert voor experimenten in laboratoria.
Apen onder het mes van onderzoekers
Wreed: een zeer jonge baby aap schreeuwt terwijl hij getatoeëerd wordt voor identificatie – zonder pijnstillers.

Wat gebeurt er daarna?

De meeste apen zullen uiteindelijk opgesloten worden in kleine kisten en door Air France naar laboratoria gevlogen worden, waar ze waarschijnlijk onder dwang medicijnen en chemicaliën voor toxiciteitstesten toegediend krijgen of gaten in hun hoofd geboord worden voor neurologische experimenten.


In laboratoria worden deze zeer intelligente wezens mogelijk jaren lang fysiek en mentaal mishandeld en helemaal alleen opgesloten in kleine kooien en uiteindelijk gedood als ze niet meer bruikbaar zijn.
Air France is momenteel het enige bedrijf dat apen vervoert van Mauritius naar hun verschrikkelijke lot. U kunt deze dieren helpen door bestuurders van de Air France–KLM Group te vertellen dat u niet langer met de Air France–KLM Group vliegt totdat ze stopt met dieren naar hun dood te sturen.

Onderteken de petitie
Verhef alsjeblieft je stem voor de apen die in de primatenhandel lijden. Neem nu even de tijd om de Air France–KLM Group dringend te verzoeken zich bij de andere luchtvaartmaatschappijen aan te sluiten en een formeel beleid in te voeren tegen het transport van primaten voor gebruik in dierproeven door onderstaande petitie te ondertekenen: 
 
  
     .    

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten