zaterdag 29 oktober 2016

10 bedrijven die gifstoffen en tegengiffen produceren nemen enorme hoeveelheden bloed af van paarden ( petitie )
Beste lezers,


Helaas is mijn computer kapot en heb ik nu even een uurtje een leen computer. Volgende week woensdag zou ik met een beetje geluk mijn eigen PC weer terug hebben. Vriendelijke groeten, Erna


Dierenartsen en een wetenschapper van PETA India onderzochten in 2015 samen met andere experts 10 faciliteiten die antigifstoffen en tegengiffen produceren. Alle faciliteiten – met de uitzondering van een die haar werk uitbesteed – namen enorme hoeveelheden bloed af van paarden, ezels of muilezels. De onderzoekers hebben veel verontrustende problemen vastgelegd, waaronder het volgende:

  • Dieren leden aan bloedarmoede, bloedende en ge├»nfecteerde wonden en andere ernstige gezondheidsproblemen.
  • Andere veel voorkomende lichamelijke problemen waren door ziekte aangetaste hoeven, ondervoeding, infecties, parasieten, opgezwollen ledematen, afwijkende tred en oogaandoeningen zoals blindheid.  
  • Met regelmaat gebruikten de faciliteiten pijnlijk grote naalden om het bloed sneller af te nemen. 
  • Veel paarden waren bang en schuw en wanneer  mensen op hen afkwamen probeerden ze met moeite weg te komen
  • Dieren werden over het algemeen gehouden in overbevolkte, kale weides en stonden vaak vastgebonden met touwen die hun bewegingsruimte enorm beperkten.
  • Velen werden gedwongen te staan en te liggen in hun eigen urine en uitwerpselen en sommige leden aan "capped elbow", een pijnlijke ontsteking en opzwelling van het gewricht dat ontstaat door op harde ondergrond te liggen.
  • Simpele veehouderijprocedures zoals mondverzorging of het bijhouden van de hoeven leken te worden genegeerd en voor het bijhouden van de vacht werd het verkeerde gereedschap gebruikt
  • Er waren talrijke, aanduidbare overtredingen van wetten en richtlijnen, zo faalden de faciliteiten om zich te registreren voor het uitvoeren van deze verrichtingen op dieren.


De Indiase wet verplicht mensen die verantwoordelijk zijn voor dieren om alle mogelijke maatregelen te treffen om hun welzijn te garanderen en pijn of leed te voorkomen – in overduidelijk contrast met de mishandeling en verwaarlozing die werd vastgelegd bij deze faciliteiten.
Spreek u alstublieft uit voor deze dieren! Verzoek de Indiase regering om deze wrede faciliteiten te sluiten – stuur een bericht door het formulier hieronder in te vullen. 


http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=54864
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten