dinsdag 4 oktober 2016

Verbod dichterbij: 500.000 handtekeningen tegen 'Canned Hunting' leeuwen trofeejacht in Zuid-Afrika ( video )www.vier-voeters.nl

Verbod op Canned Hunting dichterbij

Ruim een jaar na de moord op leeuw Cecil hebben we recent een grote stap voorwaards gezet. Vier Voeters petitie tegen 'Canned Hunting' die door ruim 500.000 mensen werd ondertekend, is overhandigd aan Prins Mangosuthu Butelezhi, politiek leider en dierenbeschermer. Hiermee komen we een stap dichterbij een verbod op de gruwelijke trofeejacht in Zuid-Afrika.Dit ging eraan vooraf:

Laat Cecils dood niet voor niets zijn!

Eind juli werd de wereld opgeschrikt door het nieuws dat Cecil, de bekendste leeuw van Zimbabwe, is doodgeschoten door een Amerikaanse tandarts en trofeejager. Het dier is met eten uit een nationaal park weggelokt, verwond met een kruisboog en daarna meer dan veertig uur (!) achtervolgd door zijn jagers. Uiteindelijk is de 13-jarige leeuw uit zijn lijden verlost.

In Afrika worden jaarlijks meer dan 1.000 leeuwen slachtoffer van de trofeejacht. In Zuid-Afrika worden leeuwen zelfs speciaal gefokt voor dit doel. VIER VOETERS wil dat dit zo snel mogelijk stopt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten