donderdag 13 oktober 2016

114 reisorganisaties zijn met olifantenritten gestopt en nu ook TripAdvisor door de knieën

Bron:www.worldanimalprotection.nl

TripAdvisor stopt met kaartverkoop wrede dierenattracties

     

Een overwinning dankzij meer dan 558.000 supporters die onze campagne Wildlife 'Not Entertainers' hebben gesteund tegen de grootste reiswebsite ter wereld.


Minder dan zes maanden geleden startte World Animal Protection een wereldwijde petitie tegen TripAdvisor om er op aan te dringen te stoppen met de verkoop van kaartjes voor wrede toeristische attracties met wilde dieren. We zijn trots om te kunnen vertellen dat TripAdvisor nu heeft besloten grotendeels te stoppen met de verkoop van deze kaartjes! Ook zal TripAdvisor een online educatieplatform lanceren, om toeristen in te lichten over het dierenleed dat schuilgaat achter deze wilde dierenattracties.

De wreedste attracties


De attracties die niet meer geboekt kunnen worden via TripAdvisor en Viator zijn attracties waarbij toeristen direct in contact komen met wilde dieren of bedreigde diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan parken waar je tijgerselfies kunt nemen, leeuwenwelpen kunt aaien of met dolfijnen kunt zwemmen. Ook stopt TripAdvisor met de verkoop van kaarten voor olifantenritten, volgens ons de wreedste toeristische attractie met wilde dieren. Babyolifanten worden namelijk bij hun moeder weggehaald als ze nog jong zijn. Ze worden daarna geslagen en voortdurend lichamelijk en psychisch mishandeld tijdens de trainingen. Dit gebeurd allemaal zodat de olifantjes onderdanig worden en ze het zullen toelaten om voor de rest van hun leven geketend te worden en ritten te maken met toeristen.


Andere belangrijke overwinning voor dieren

Deze toezegging van vandaag door TripAdvisor is de laatste grote doorbraak voor onze 'Wildlife. Not Entertainers campagne'. Gelukkig heeft deze campagne veel meer goeds opgebracht. In 1991 bijvoorbeeld toen dankzij deze campagne het dansen met beren in Griekenland, Turkije en India werd beëindigd. En de afgelopen jaren hebben 114 reisorganisaties aan ons beloofd niet langer attracties aan te bieden waar dierenleed bij komt kijken. De aankondiging van TripAdvisor is ook weer een belangrijke stap in de richting van het beëindigen van olifantenritten, tijger selfies, zwemmen met dolfijnen en andere vormen van wrede toeristische activiteiten.

Voortzetting van de werkzaamheden

Ondanks deze toezegging van TripAdvisor zullen bepaalde wrede attracties met wilde dieren waarschijnlijk nog steeds boekbaar zijn via TripAdvisor of Viator. De website heeft bevestigd dat het alleen zal stoppen met de verkoop van attracties waarbij toeristen direct contact hebben met wilde dieren in gevangenschap of bedreigde diersoorten. We hopen dat het slechts een kwestie is van tijd voordat TripAdvisor ook stopt met de verkoop van kaarten van andere wrede attracties met wilde dieren, zoals bijvoorbeeld SeaWorld. Tot die tijd zullen we TripAdvisor ondersteunen bij het opzetten van het online educatieplatform, zodat zij aan hun klanten deze wreedheden kenbaar kunnen maken.

“Zodra mensen de waarheid over het misbruik van deze dieren in het wild kennen, zullen ze ervoor kiezen om ervan weg te blijven”, aldus Steve McIvor, CEO van World Animal Protection.
Om een einde te maken aan het lijden van dieren voor vermaak, gaan we ook bij touroperators en anderen die hun klanten naar dergelijke dierenattracties sturen erop aandringen om hun klanten niet meer naar plaatsen te sturen waar wilde dieren worden gebruikt als toeristische attractie. Gelukkig hebben al meer dan honderd reisorganisaties wereldwijd bij ons kenbaar gemaakt geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden. Hieronder vallen merken als Oad Reizen, Baobab Reizen, SNP Natuurreizen, Djoser en Stip Reizen.

2 opmerkingen: