zaterdag 22 oktober 2016

Stop de illegale handel: Afgelopen jaar zijn in Afrika 30.000 olifanten en 1.400 neushoorns gestroopt ( petitie)

Bron: www.wnf.nl


Stop nú de illegale handel in Vietnam!


Afgelopen jaar zijn er in Afrika 30.000 olifanten en bijna 1.400 neushoorns gestroopt. Veel van hun hoorns en slagtanden worden door criminele bendes naar Vietnam gesmokkeld. Vietnam doet nagenoeg niets om de illegale handel in bedreigde dieren te stoppen. Samen kunnen we de druk op de overheid van Vietnam opvoeren om een einde te maken aan deze illegale handel.
Kom in actie en teken de petitie!

http://stopwildlifecrime.panda.org/nl/

Samen kunnen we dit stoppen!“Eind april was ik getuige van de grootste ivoorverbranding ooit. Zo veel olifanten en neushoorns, afgeslacht, puur en alleen voor hun ivoor en hoorn. Hoe ik me toen voelde, valt met geen pen te beschrijven. Eén ding weet ik wel: we moeten samen in actie komen!”

Harm Edens, Wildlife Crime Fighter bij WNF


Waarom Vietnam?

De huidige crisis in het stropen van neushoorns is tien jaar geleden ontstaan, toen er in Vietnam geruchten rondgingen dat de hoorn van een neushoorn kanker zou genezen. Sindsdien is de lokale vraag enorm en is neushoornhoorn een statussymbool geworden. En ondanks dat het illegaal is, is neushoornhoorn in Vietnam openlijk te verkrijgen, net als ivoor.
Lees meer

Op 17 en 18 november vindt in Hanoi, Vietnam, de 3e International Conference on Illegal Wildlife Trade plaats. Vietnam is gastheer van deze conferentie. Dit is dus hét moment om de druk op de overheid op te voeren en te zorgen dat zij de wet gaan handhaven en hiermee de handel in bedreigde dieren, als de neushoorn en de olifant, stoppen. Teken daarom nu de petitie! Wij bieden deze voor de start van de conferentie aan de premier van Vietnam aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten