maandag 24 oktober 2016

Mens en dier geholpen:Samen met de omringende bevolking van Tsavo Park Kenia krijgen weesdieren veterinaire zorg

Vorige maand werd er door het weesdierenproject van de Tsavo Trust een jonge duiker opgevangen

Caracals Mavric en Goose waren nog zo jong dat hun navelstreng er nog niet eens af was.
Een jonge duiker werd vorige maand binnengebracht, nadat haar moeder in een strik vast was komen te zitten.
Een jongvolwassen zebra was afgedwaald tussen een kudde koeien, tot grote verwondering van de herder.
Dotty de luipaardwelp werd door wildlife-autoriteiten ontdekt en naar het centrum overgebracht voor dringende medische zorg; ze was nog zo jong dat haar oogjes nog niet open waren. De autoriteiten denken dat haar moeder is vergiftigd door gewetenloze stropers.

Pasgeboren caracals Mavric en Goose werden na hun redding voor rehabilitatie overgebracht naar het centrum ©Tsavo TrustPasgeboren caracals Mavric en Goose werden na hun redding voor rehabilitatie overgebracht naar het centrum ©Tsavo Trust

Dit zijn de Weesdieren van Tsavo National Park in Kenia. http://www.tsavopark.com/  Groot of klein, gevlekt of gestreept, allemaal hebben ze dringend medische zorg nodig en een goede begeleiding om ze voor te bereiden op een terugkeer naar een wild bestaan.


In nauwe samenwerking met de Kenya Wildlife Service heeft de Tsavo Trust de afgelopen drie jaar alle formaliteiten doorlopen voor registratie van het Tsavo-reservaat als veldlocatie voor de rehabilitatie en uitzetting van verweesde en gewonde kleine zoogdieren binnen de Tsavo Conservation Area. Nu de registratie is afgerond en de vergunningen zijn afgegeven, kan het centrum dieren opvangen die hulp nodig hebben. Het centrum creĆ«ert nieuwe banen voor de nabijgelegen gemeenschap en betekent een impuls voor bedrijven in de buurt die het centrum bevoorraden. Zo heeft Tsavo vijf lokale oppassers in dienst en leveren geitenboerderijen melk aan voor jonge dieren.
Het IFAW en de Tsavo Trust zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de oprichting van dit centrum, waarbinnen het IFAW expertise en middelen beschikbaar stelt.
Samen vangen we de gewonde en verweesde dieren van Tsavo op tot ze weer voor zichzelf kunnen zorgen, waarna ze worden vrijgelaten in hun natuurlijke omgeving.
--GA

www.ifaw.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten