woensdag 12 oktober 2016

Animals Lebanon werkt aan een betere dierenwelzijns wetgeving..... Mooie dia voorstellinghttp://www.ifaw.org/nederland/nieuws/honden-en-katten-gered-uit-libanon
  (Dia voorstelling)

In Libanon is het leven op dit moment niet bepaald gemakkelijk.
De bevolking gaat gebukt onder grote problemen: een politieke crisis, een economische crisis en een 'vuilniscrisis'.

Gelukkig is er een sterk, actief netwerk van mensen die zich inzetten voor dierenwelzijn. Zij laten gemeenschapsleiders en het algemene publiek op een andere manier naar dieren kijken.

Animals Lebanon heeft het dierenwelzijn in Libanon verbeterd, door te lobbyen voor betere wetgeving op dit gebied. En hoewel ze vooral op dit vlak actief zijn, helpen ze ook geredde dieren. Ze verlenen medische zorg en zorgen voor pleeggezinnen waar de dieren kunnen blijven tot er een definitieve plek voor ze is gevonden. 
Het IFAW heeft Animals Lebanon geholpen medische zorg te bieden aan pasgeredde huisdieren en de dieren die worden opgevangen in pleeggezinnen of in hun kleinschalige kattenopvang. 
Voor negen honden waren ze al enige tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Omdat in Libanon vooral grote honden heel moeilijk te plaatsen zijn, heeft ons team samengewerkt met Sweet Paws in Massachusetts om voor deze honden een plekje te vinden in de Verenigde Staten. 

Tijdens het werk in de dierenkliniek maakte ons team kennis met vier gehandicapte kittens waarvoor nog een eigenaar werd gezocht. Omdat het ook moeilijk is om een eigenaar te vinden voor katten die een pootje missen of blind zijn, besloten we dat we ook dit viertal niet konden achterlaten.
In de diavoorstelling zijn de dieren te zien die inmiddels in de VS zijn aangekomen en binnenkort naar hun definitieve adres gaan. De komende weken zullen we je op de hoogte houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten