zondag 12 maart 2017

Ezels worden massaal afgemaakt : In hun huid bevind zich het 'medicijn' ejiao gebruikt voor potentie en vruchtbaarheid ( video )WERELDWIJDE MASSALE SLACHTING VAN EZELS!Kom nú in actie tegen de massale slachting van ezels om hun huid!

Van onze contacten overal in de wereld kregen we berichten dat er de afgelopen drie jaar zo ontzettend veel ezels zijn overleden. Niet op een natuurlijke manier maar in slachthuizen.
  • We weten dat er merries voor hun melk gehouden worden. Om deze ezels gaat het niet.
  • We weten ook dat er in bepaalde landen ezels om hun vlees gefokt worden. Maar er is geen enkele aanwijzing dat er zoveel meer ezelvlees gegeten wordt.
The Donkey Sanctuary heeft van een omvangrijk onderzoek gedaan naar de ware oorzaak van de massale ezelsterfte: de dieren worden afgemaakt vanwege hun huid.

De ezelhuid bevat namelijk een soort gel dat onmisbaar is voor de productie van een Chinees "medicijn", ejiao. Het middel zou onder meer goed zijn voor de potentie en vruchtbaarheid.

De vraag naar dit ejiao is sinds een paar jaar explosief gestegen. Door de sterk groeiende economie hebben miljoenen Chinezen tegenwoordig het geld om luxe artikelen aan te schaffen.

De gevolgen zijn rampzalig. In China is het aantal ezels gedaald van 11 miljoen in 1990 tot 6 miljoen in 2014 (recentere cijfers zijn nog niet beschikbaar). De Chinezen zijn dan ook koortsachtig op zoek naar nieuwe bronnen. Die vinden ze in allerlei landen. Van Pakistan tot Colombia. Maar verreweg het meest in Afrika.

In alle landen onder de Sahara worden ezels bij honderden, soms duizenden tegelijk gedood en gevild. Hun huiden worden zo snel mogelijk naar China verscheept en naar reusachtige ejiao fabrieken getransporteerd.

Hoe dat slachten en villen gaat? Het is allemaal niet leuk. Het gebeurt soms ook erg slordig. Dan begrijpt u wel wat ik bedoel.

Er worden zowel legaal als illegaal ezels gedood. In het laatste geval worden de dieren gewoon geroofd. De eigenaren zijn wanhopig. Miljoenen mensen in Afrika zijn immers afhankelijk van hun ezel als werkdier.

Natuurlijk moet ik het ook met u over het ezelleed hebben. De pijn, angst en stress. Het te jong van je moeder gescheiden worden als die naar de slacht gaat. Oude ezels die vanwege schaarste achter de ploeg gespannen worden maar daar veel te zwak voor zijn.

De boodschap zal u duidelijk zijn: we móéten in actie komen. Zo snel mogelijk.
The Donkey Sanctuary roept daarom regeringen wereldwijd op:
  1. De handel in ezelhuiden in hun land direct te beëindigen: stop het stropen.
  2. Het doden van ezels voor hun huid te verbieden.
  3. Samen met ons hun bevolking bewust te maken van de negatieve gevolgen van de huidhandel voor mens en dier.
  4. Samen met ons hun gemeenschappen te beschermen tegen de (il)legale ezelhandel.
Deze zeer noodzakelijke lobby kost veel geld. Zonder úw steun kunnen we niet verder. Ik vraag u daarom vandaag nog een gift te doen aan The Donkey Sanctuary. Met uw gulle bijdrage kunnen we verder met onze strijd. En het massaal slachten van onschuldige ezels een halt toeroepen.

Help mee, vandaag nog! Dank u wel.

Bron:www.donkeysanctuary.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten