vrijdag 10 maart 2017

Oreo in het zonnetje: Nee niet de koekjes maar een beeldschoon nog geen 2 kilo wegende zielig hoopje hond nu een kanjer ( 6 foto's )

Bron: www.wereld-asielen.nl

Oreo-update! Wat is er ontzettend veel gebeurd de afgelopen maand met dit ventje. Het begon met de laboratoriumuitslagen van zijn bloed. Om het simpel uit te leggen: bij een bepaalde waarde van 160 zou hij de chronische ziekte Leishmania (veroorzaakt door zandvliegen) hebben. Oreo scoorde een torenhoge 1.280! Daar hoef je geen medicus voor te zijn om te snappen dat dat niet best is...
Maar het lijkt wel of Pedro bij slecht nieuws van de dierenarts juist fanatieker wordt. Hij ...is in staat om problemen gestructureerd aan te pakken. Zo startte hij bij Oreo met verschillende kuren, waaronder het bestrijden van infecties in de mond, het behandelen van eczeem op zijn huid en dus ook de Leishmania.


Met resultaat, want het gaat goed met Oreo! Zo goed zelfs dat hij binnenkort voor adoptie in aanmerking komt. En op dat vlak had Pedro ook nieuws te melden, want het blijkt dat er vanuit Nederland interesse is. Nog even en Oreo mag zijn verdere leven in luxe slijten bij een particuliere opvang speciaal voor (senioren) Yorkshire Terriërs. Al met al toch nog een bofkont die Oreo!
Er is al innig contact tussen Pedro en het nieuwe baasje van Oreo en er werden zelfs spulletjes opgestuurd. Voor de grap ook echte Oreo's, uiteraard voor Pedro, en die laatste foto is wel erg geinig geworden. Verder heeft Oreo de krant in Spanje gehaald; zie deze link: http://www.ideal.es/…/viaja-desde-holanda-malaga-2017021713….


Wat ging eraan vooraf?
Op 20 januari begonnen we de berichtgeving omtrent Oreo zo: "Een week geleden trof onze Spaanse vriend Pedro (Huella de Jaén, project 14) dit zielige hoopje hond aan. Slechts 1,6 kilo wegend, totaal ontredderd en geen enkele wilskracht meer. Waarom ook als je veel tanden en zelfs een stuk kaak mist, bijna blind bent, onder de geïnfecteerde zweren zit en niemand meer voor je zorgt?" Het is nu begin maart en Oreo blijkt nog een hele toekomst voor zich te hebben!Geen opmerkingen:

Een reactie posten