maandag 13 maart 2017

'Pretty Pinky' wandeling voor hond en baasjes die netjes aan de lijn lopen mogen ook meeOp 23 april organiseert Miss PrettyPinky een wandeling voor ALLE honden op de Brunsummerheide in Heerlen Limburg.
Baasjes die netjes aan de lijn lopen mogen ook mee.


De opbrengst van de wandeling gaat volledig naar kankeronderzoek bij huisdieren, stichting NKFD (Nederlands Kankerfonds voor Dieren). NKFD
Er wordt een kleine bijdrage gevraagd per meewandelende hond van 2,50 met een maximum van 7,50 euro. (Dus kom je met meer dan 3 honden betaal je maximaal 7,50 euro). Voor de eerste 50 deelnemers hebben wij een leuke Goody bag!

Het zou leuk zijn als alle honden iets "roze" zouden dragen, halsband, sjaaltje of i.d. (Mensen in het roze mag ook hoor!). Er worden ter plekke roze strikjes, riemen en sjaaltjes verkocht.


Meld je nu vast aan en houd de Facebook Event pagina goed in de gaten voor verdere info, hier kan je je ook aanmelden! (Geen facebook? Stuur dan een berichtje en dan houden we je via de mail op de hoogte). info@dj-imba.com

Verzamelen om 11:00 bij de parkeerplaats op de Kamperheideweg 2 - Heerlen.
Vertrek wandeling 12:00u
Eerste deel door loslooproute, tweede deel lopen we richting het restaurant, dit stuk moeten de honden aan de lijn.  Wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Het kan met wandelwagen maar is wel wat lastiger op sommige stukken in verband het rulle zand.
NKFDNet als bij mensen, komt kanker helaas steeds vaker voor bij gezelschapsdieren. Honden, katten, konijnen, cavia's, paarden en pony's bereiken door een liefdevolle verzorging een hogere leeftijd en dit is nu eenmaal de grootste risicofactor voor het optreden van kanker.

Ongeveer 30% van de honden en katten zal in de loop van hun leven een vorm van kanker krijgen. Kanker is inmiddels zelfs de belangrijkste doodsoorzaak van honden geworden!
Tegenwoordig vormt ons geliefde huisdier een volwaardig lid van het gezin. De diagnose "kanker" bij onze trouwe viervoeter treft dan ook niet alleen het dier maar het hele gezin. Vele vragen dringen zich op bij de eigenaren. Het NKFD probeert antwoord te geven op deze vragen.
Het NKFD steunt allen proefdiervrij onderzoek. klk voor meer informatie

3 opmerkingen:

 1. De laatste zin had m.i. de eerste dienen te zijn.

  De studie naar schildklierkanker is in 2014 afgesloten(?). Verslaggeving?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er blijken niet genoeg honden te zijn met schilklierkanker om verder te onderzoeken. Dat is mij wel duidelijk. Zie ik het verkeerd?

   Verwijderen
  2. Nee misschien heb je gelijk. Waar lees ik het op de website van NKFD? Het is nu drie jaar geleden. De studie werd juist om die reden verlengd. Waar is de verslaggeving? (verantwoording)
   Zo maakt het op mij een vreemde indruk.

   Verwijderen