donderdag 9 maart 2017

Zwemmende vakentjes op Pig Beach Bahama's niet dood door alcohol maar het eten van zand ( video )Niet toeristen die de beestjes alcohol gaven, maar zand is de doodsoorzaak van de zwemmende varkentjes op de Bahama’s. Helemaal onschuldig zijn de vakantievierders niet: de dieren hebben het zand waarschijnlijk binnengekregen door het nuttigen van eten dat toeristen achterlieten op het strand.

De verslagenheid was groot op ‘Pig Beach’ eind februari. Opeens moest de 30 jaar oude populaire toeristenattractie bij het onbewoonde eiland Major Cay het doen met zes varkentjes minder. De beestjes stierven kort achter elkaar aan een tot dusver mysterieuze dood.

Uit onderzoek waarbij ook watermonsters werden genomen, blijkt nu dat de varkens zijn overleden aan het eten van zand, meldt National Geographic. Volgens het tijdschrift hebben dierenartsen grote hoeveelheden onverteerd zand in de magen van de dieren gevonden.


Menselijk voedsel


De theorie van de dierenartsen is dat de beestjes het zand binnen hebben gekregen door het eten van menselijk voedsel. Toeristen zouden dit, al dan niet per ongeluk, voor ze achter hebben gelaten op het strand. Ook speelden andere factoren mogelijk een rol. In januari regende het op de Bahama’s erg weinig, waardoor er weinig vers water te vinden was voor de varkens.


Het Ministerie van Landbouw en Visserij wil dat de eigenaren de regels aanscherpen. Toeristen mogen nog wel met de varkentjes zwemmen en foto’s met ze maken, maar ze niet langer voeren. De vijftien overgebleven varkentjes verkeren in goede gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten