dinsdag 21 maart 2017

Wat is het geheim van de ‘gelukkigste' man op aarde’? ( video )MATTHIEU RICARD ONTHULT HET GEHEIM VAN GELUK: WORD VEGANIST!
Bekende schrijver, academicus en Boeddhistische monnik is de ster van nieuwe PETA-video
 
 
Amsterdam – Franse bioloog, Boeddhistische monnik en auteur Matthieu Ricard – wie ook de vertaler is voor de Dalai Lama en wie benoemd is door wetenschappers als de “gelukkigste man ter wereld” -  heeft net op tijd voor de Internationale Dag van Geluk (20 maart) samengewerkt met PETA Frankrijk voor een exclusieve nieuwe video waarin hij onthult waarom hij gelooft dat veganistisch worden de sleutel is tot blijvend geluk. Volgens hem is echt gelukkig zijn onlosmakelijk verbonden met het niet veroorzaken van leed bij anderen en door compassie te tonen voor alle levende wezens, inclusief dieren.  
 
“Ik ben enorm bezorgd over het lot van de 8 miljoen andere soorten waarmee we onze aarde delen, die leed wensen te vermijden en hun levens willen leiden tot het eind, net als wij,” zegt hij voordat hij een voorbeeld van dergelijk leed aanhaalt: de koeien op zuivelboerderijen die nooit de zon zien en wie vaak worden geslacht wanneer ze volledig bij bewustzijn zijn en pijn kunnen voelen.
 
“Wanneer je mensen vraagt: ‘Ben je voor gerechtigheid en moraliteit?’, zal iedereen ja zeggen”, zegt Ricard. “Denk je dat je dan kunt vragen: ‘is het rechtvaardig en moreel om voelende wezens te laten lijden?’ Iedereen zal nee zeggen. En dat is precies het geval, want dit leed is niet nodig.”
 
 
Ricard gaat verder en wijst naar de vernietigende impact van de vleesindustrie op het milieu, inclusief de gigantische uitstoot van broeikasgassen, de schokkende hoeveelheid graan dat aan vee wordt gevoerd in plaats van aan hongerige mensen en het recente rapport van de World Health Organisation waarin staat dat het eten van vlees schadelijk is voor de menselijke gezondheid.
 
Hij concludeert: “Echt geluk kan alleen ontstaan wanneer we vermijden anderen pijn te doen, dus word alstublieft veganist, net zoals ik. U kunt inspiratie halen uit PETA’s veganistische starterspakket en de recepten op de PETA-website.”
 
 
Mathieu Ricard sluit zich aan bij een groeiende lijst van bekende sterren – inclusief Vivienne Westwood, Pamela Anderson en Thandie Newton – die samenwerkten met PETA (wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn voor voedsel”) om gezonde, humane vleesvrije maaltijden te promoten.
 
Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl
 
 
#
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten