zaterdag 25 maart 2017

Poolse beren gered en noodhulp voor de laatste overlevende dieren in Zoo Morsul Irak (video )

Vier Voeters
Poolse beren gered!
Pietka en Wojtusia zijn verhuisd
Dank zij jouw donatie heeft VIER VOETERS de Poolse beren Pietka en Wojtusia kunnen redden uit hun illegale onderkomen in een dierentuin. De dierentuin Braniewo in Polen had geen licentie om de beren te houden en ze verbleven in een veel te klein betonnen verblijf.

Net als Ewka en Gienia (de beren die we in april hebben kunnen redden) zijn Pietka en Wojtusia nu verhuisd naar een verblijf van 4.000 vierkante meter. Mede dankzij jouw donatie kunnen de dieren nu genieten van een echt bos! Nogmaals hartelijk dank!
Facebook Viervoeters

Bron:www.vier-voeters.nl

Noodhulp Irak voor de laatste overlevende dieren in Zoo Morsul

Een reddingsteam van VIER VOETERS is aanwezig in Irak om de laatste overlevende dieren, een leeuw en een beer, van de Mosul Zoo eerste hulp te verlenen. De afgelopen drie maanden was de plek van de dierentuin de frontlinie van oorlog tussen IS en het Iraakse leger.
Bijna de complete dierentuin was verwoest en bijna alle dieren, waaronder een leeuwin en apen, zijn gedood tijdens de oorlog of gestorven door uithongering.

De laatste overlevende leeuw van de Mosul Zoo
© VIER VOETERS

In zeer slechte conditie...

Dr. Amir Khalis, een dierenarts van VIER VOETERS en tevens projectleider van de Mosul Zoo missie, is op dinsdag 22 februari de verwoeste stad Mosul ingereden. Hij trof de dierentuin en de laatste twee overlevende dieren, een beer en een leeuw, in verschrikkelijke conditie aan.

Hoewel de dieren nog in leven zijn, hebben ze beide te kampen met ziektes door ondervoeding en het ontbreken van medische zorg. Ze hebben beide een zeer slecht gebit en alsof dat nog niet genoeg is, heeft de beer longontsteking en de leeuw heeft gewrichtsproblemen.

Het team van Dr. Amir Khalil verleent samen met lokale vrijwilligers eerste hulp. De dieren worden gevoed en krijgen medische zorg en de verblijven zijn schoongemaakt.

Dr. Amir Khalil verleent eerste hulp
© VIER VOETERS

Help mee

Het voer wordt gegeven met hulp van lokale vrijwilligers. Hoewel de gezondheid van de dieren nog steeds niet goed te noemen is, hopen we dat hun conditie met behulp van de medische zorg en de juiste voeding zal herstellen.

Momenteel zijn we aan het kijken wat we verder voor deze dieren kunnen betekenen. De Mosul Zoo ligt in een gevaarlijk gebied welke moeilijk binnen te komen is. Daarnaast is de dierentuin van een privé-eigenaar en hebben we geen permissie om de dieren zomaar in beslag te nemen.
Uiteraard blijven we ons best doen, voor de dieren!


Bron:www.vier-voeters.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten