zondag 2 april 2017

Als deze beer niet rechtop blijft staan sterft zeAls deze beer niet rechtop blijft staan, sterft ze
 
Voor de beer Doudou, die deze naam kreeg van een PETA Azië onderzoeker, betekende 'training' dat ze aan haar nek werd getrokken en gedwongen werd om op parallel gelegen stangen te lopen, soms enkel op haar voorpoten. Als ze stopte of ook maar de kleinste fout maakte, werd ze herhaaldelijk met een stok geslagen. Wanneer ze niet werd gedwongen op te treden, kon ze meestal gevonden worden in de kleine, kale kooi waar ze werd opgesloten en waar ze vaak haar poten door de spijlen stak en in de spijlen beet, wanhopig schreeuwend om hulp.


Doneer nu!
Haar noodkreten – zoals die van de vele beren, tijgers, apen en andere dieren die de PETA Azië onderzoeker in 10 verschillende circussen en trainingsfaciliteiten in China aantrof – werden genegeerd door trainers. Zij zagen Doudou en andere dieren als weinig meer dan circus 'attracties', die door middel van angst, intimidatie en geweld gedwongen moesten worden om belachelijke en vaak pijnlijke trucs uit te voeren.

De mishandeling die PETA Azië blootlegde in trainingsfaciliteiten in Chinese circussen is hartverscheurend, en het was niet alleen Doudou die zo afschuwelijk leed. De ooggetuige legde vast dat berenwelpen strak aan hun nek omhoog werden gehangen en gedwongen werden op hun achterpoten te staan – soms urenlang – of anders het risico liepen dat ze stikten of zichzelf ophingen.

De jonge leeuwenwelpen werden bevend van angst gezien, en tijgers werden met geweld gezweept en met zware metalen stangen geslagen om hen te dwingen door hoepels te springen en op ballen te balanceren. Doodsbange apen trokken gezichten, probeerden de kettingen om hun nek tegen te werken, lieten uit angst ontlasting lopen en probeerden te ontsnappen van hun trainers. In ieder circus dat werd onderzocht door PETA Azië, kwamen dieren juiste voeding, drinkwater, behuizing en veterinaire zorg te kort.

Dergelijke gebeurt niet alleen in China, waar wetten rondom dierenbescherming niet bestaan. In circussen over de hele wereld worden dieren systematisch aan kettingen gehouden en in kleine kooien gestopt, omdat hun eigenaren hen als niets meer dan irritante 'dingen' zien die geslagen moeten worden tot gehoorzaamheid. Het gebruik van angst en straf om dieren te dwingen op te treden – zoals ontdekt door PETA Azië in China – is gangbare praktijk in circussen die over de hele wereld uitbuiten.
Maar met uw hulp bereiken we zinvolle verandering.


Dieren zoals Doudou wachten op het eind van de mishandeling.
Help ook alstublieft door nooit naar een circus te gaan dat dieren gebruikt, door vrienden te vertellen waarom het zo belangrijk is om deze circussen te vermijden, en door brieven te schrijven aan redacteuren van kranten en tijdschriften betreffende de methoden die worden gebruikt om wilde dieren te trainen. Neem ook alstublieft even de tijd om onze website te bezoeken en deel informatie over dierenmishandeling in de entertainmentindustrie met uw familie en vrienden.

Het exposé van PETA Azië heeft de ogen van miljoenen mensen geopend, met name jongeren, en heeft het leed van beren, tijgers en andere dieren in circussen onthuld. Het heeft ook tienduizenden mensen over de hele wereld geïnspireerd om te beloven nooit een ticket te kopen voor voorstellingen waarvoor dieren worden mishandeld en uitgebuit, terwijl oproepen om deze bedrijven te sluiten steeds luider worden. Regeringen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en in andere landen zien de druk toenemen om Israël, Mexico, ons eigen land, Nederland, en andere landen te volgen die circussen met wilde dieren hebben verboden.
Uw gulle bijdrage vandaag zal onmiddellijk PETA's onmisbare werk voor alle dieren versterken, inclusief degenen die op dit moment worden mishandeld voor menselijk vermaak.
Hartelijk bedankt voor uw steun en voor alles wat u voor dieren doet.
Met vriendelijke groet,


Ingrid E. Newkirk
Oprichter

 
supporter

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik kan het haast niet aanzien. Ik moest echt op mijzelf inpraten om het te plaatsen

      Verwijderen