donderdag 6 april 2017

Orka Lolita leeft al 50 jaar in gevangenschap in een badkuip in Seaquarium Miami ( petitie en video )


Bron:www.peta.nl

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=53887  PETITIE

Lolita, de eenzame orka in Miami Seaquarium, leeft al bijna een halve eeuw in gevangenschap. Ze zit al sinds 1980 zonder gezelschap van een andere orka toen haar tankmaatje Hugo overleed na een blijkbare zelfmoord nadat hij zijn hoofd herhaaldelijk tegen de muur van de tank had gebeukt. Op 6 maart, de 37e overlijdens dag van Hugo, heeft PETA US aandelen gekocht van Miami Seaquarium’s moederbedrijf, Parques Reunidos, en zal haar kansen als aandeelhouder aangrijpen om de vrijheid van orka Lolita te verkrijgen.Parques Reunidos is ook het moederbedrijf van Marineland in Antibes, Frankrijk, die vier orka’s gevangenhoudt: Winie, Inouk, Moana en Keijo. Tenminste 12 anderen zijn daar sinds 1970 overleden, inclusief de 19 jaar oude Valentin wie in 2015 overleed na zeer ernstige interne verwondingen nadat een storm ervoor zorgde dat het zuurstofsysteem en de filters in zijn tank niet meer werkte. Hij zat vast in een tank met modderig water. Slechts enkele maanden eerder overleed ook zijn moeder, Freya, decennia voor de maximale levensverwachting van vrouwelijke orka’s in het wild.

“Lolita’s hele familie zwemt nog vrij in de oceaan, en we willen dat ze met hen wordt herenigd”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA vraagt dat al deze zeer intelligente, sociale dieren worden vrijgelaten in kunstopvangcentra, wat hen een meer natuurlijk leven laat genieten en waar ze worden gerehabiliteerd voor een potentiële vrijlating in de zee, waar ze thuishoren.”

Wat u kunt doen

Sluit u aan bij PETA en duizenden andere activisten door Parques Reunidos te verzoeken om al deze vijf lijdende orka’s met pensioen te laten gaan in kunstopvangcentra.


2 opmerkingen:

  1. dieren moeten weer vrij zijn en zo wie zo niet in een gevangenis leven doe dat is met die mensen kijken wat ze er van vinden denk at ze niet blij zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies zoals je het zegt Paula. Bedankt voor je reactie

      Verwijderen