maandag 24 april 2017

Varkens in Nood stapt naar de rechter: Wat slachterij VION ons niet laat zien (2 video's)https://www.varkensinnood.nl/co2-verdoving-slacht  PETITIE

http://www.vionfood.nl/nl/kwaliteit/productieproces/   Video van VION

Rapport over CO 2 bedwelming:

https://www.varkensinnood.nl/sites/dierenrecht.nl/files/field/attachment/dierenrecht-co2bedwelminginslachterijen2017.pdf

Varkens in Nood dient klacht in tegen VION bij de Reclame Code Commissie
 
VION, de grootste varkensslachterij van Nederland, heeft een film uitgebracht waarin het naar eigen zeggen volledig transparant is over het slachtproces. Een goed idee, maar volledig? Nee.
In een
korte video onthult Varkens in Nood wat VION heeft weggelaten en waarmee het de kijker misleidt. Tegen deze misleiding heeft Varkens in Nood een klacht ingediend.
 
Humaan slachtenTerecht was er veel commotie over de mishandeling van varkens in een slachterij in België. Dat het grootste deel van de varkens op een ellendige manier aan hun einde komt, is minder bekend. VION laat het hele slachtproces stap voor stap zien, behalve die ene, meest essentiële en voor de varkens verschrikkelijke stap: de verdoving met koolzuurgas (CO2)
 
Wat houdt de klacht in?Varkens in Nood stelt dat de voorlichting door en over VION reclame is in de zin van artikel 1 NRC (Nederlandse Reclame Code) en dat deze reclame oneerlijk en misleidend is in de zin van de artikelen 7 en 8 NRC.
 
Petitie
Varkens in Nood is een petitie gestart zodat VION werkelijke transparantie doorvoert. Zowel in de eigen video als door camera’s in de koolzuurgaskamers op te hangen. Die petitie is binnen een week door meer dan 15.000 mensen getekend. De klacht bij de RCC is een tweede stap. Deze week en komend weekend zullen er tevens radiospotjes te horen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten