vrijdag 21 april 2017

Wie had dat gedacht? Ernstig bedreigde Indo- Chinese Tijgers in Thailand gezien en ze planten zich voort! (video)Wie had dat gedacht?! Het was bekend dat er in het westen van Thailand nog één populatie ernstig bedreigde Indo-Chinese tijgers zat. Maar er blijken meer van deze zeldzame katten te leven, helemaal aan de andere kant van het land. En mooier nog: ze planten zich voort! Een hoopgevende ontdekking, gedaan met behulp van cameravallen. Die werden vorig jaar door de organisaties Panthera en Freeland samen met de Thaise overheid geplaatst om te kijken of er nog tijgers voorkwamen in oostelijk Thailand.

De vreugde bij de onderzoekers was groot toen ze onlangs bij het uitlezen van de geheugenkaart tijgers voorbij zagen wandelen op de foto’s. En met jongen ook nog, zes stuks! Dat betekent dat de Indo-Chinese tijger waarvan er misschien nog maar tussen de 200 en 250 in het wild over zijn, naast de populatie in westelijk Thailand een tweede populatie kent die zich voortplant.

Opvoeren anti-stroperijmaatregelen

De verhoogde inspanningen tegen stroperij door de overheid en natuurbeschermingsorganisaties hebben hierbij zeker geholpen. Nu we weten dat er tijgers zitten in Oost-Thailand verdient het gebied extra aandacht van antistroperij-teams en boswachters die het beschermen tegen illegale houthakkers. Deze jonge tijgers hebben dan een grotere kans volwassen te worden en zelf weer jongen voort te brengen.
WNF werkt met de dertien landen waar nog tijgers voorkomen aan de verdubbeling van het aantal tijgers in het wild tot 6400 in 2022. Nu zijn er nog ongeveer 3900 wilde tijgers wereldwijd.


Jonge Indo-Chinese tijgers gespot met cameravallen in Thailand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten