dinsdag 27 juni 2017

Hondenfokkers voor de rechter: Ze doen te weinig om oog en huidaandoening en heupdysplasie te voorkomen

Dier&Recht: advocaat van de dieren


Dier&Recht
Vonnis in rechtszaak tegen fokkers van Golden Retrievers


Golden Retriever


Er is vonnis gewezen in onze rechtszaak tegen twee fokkers van Golden Retrievers. 

Ons verwijt was dat de fokkers onvoldoende maatregelen hebben genomen om Ichthyosis (een huidaandoening), PRA (een ernstige oogaandoening) en HD (heupdysplasie) te voorkomen. Het probleem in dit soort rechtszaken is dat rechters logischerwijs een achterstand in kennis hebben op het gebied van genetica en diergeneeskunde. Aan ons de taak die achterstand in te halen, maar dat bleek in deze zaak helaas lastig.

Lees verder op de website >>
Voorstel tot inteelbeperking Drentsche Patrijs weggestemd


Drentsche Patrijshond


Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Vereniging De Drentsche Patrijshond van 15 juni jongstleden is een voorstel voor een kleine verbetering van de hoge inteelt bij dit ras weggestemd. De vereniging heeft als doelstelling ‘het gezond houden van het ras’ en ‘het bestrijden van inteelt’. Het is pijnlijk duidelijk geworden dat dit loze kreten zijn.

Vorig jaar vroeg Dier&Recht aandacht voor de torenhoge inteelt bij de Drentsche Patrijshond en voor de 12% van de Drenten die lijdt aan erfelijke epilepsie. Uit die tijd stamt het voorstel waar nu over gestemd is.

Lees verder op de website >>
Stop het mismaken van Franse BullenLaat ze niet stikken


Onze campagnes voor Golden Retrievers en Drentsche Patrijshonden hebben vooralsnog niet tot concrete successen geleid. Maar vaak zetten zulke campagnes wel iets beweging en zorgen ze op lange(re) termijn toch voor verbeteringen binnen het ras.

Op dit moment voeren we actie   PETITIE tegen het opzettelijk mismaken van Franse Bulldogs. Het is namelijk algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. Zo hebben ze ernstige ademhalingsproblemen door de korte snuit en moeten de dieren bevallen met behulp van een keizerssnede, doordat de brede kop niet door het smalle bekken past. De korte staart en compacte bouw leiden vaak tot een hernia en aandoeningen aan de wervels. De Franse Bulldog heeft vergeleken met andere rashonden verreweg de meeste gezondheidsproblemen, die grotendeels voortkomen uit het kenmerkende uiterlijk.
2 opmerkingen:

  1. Altijd bulletjes gehad, na mijn laatste lieverd zal ik er niet meer aan beginnen. Dit fantastische ras is te veel gedegenereerd !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat de fokkers de dieren zo mishandelen.

      Verwijderen