maandag 5 juni 2017

OMG !! Ogen van ossen met chilipepers ingewreven om ze te dwingen sneller te lopen
Problemen met het lezen van dit bericht? Klik hier en lees het bericht online >
GOED NIEUWS VOOR DIERENGOED NIEUWS VOOR DIEREN

Belangrijke updates

Beste Erna,
Ik hoop dat het goed met u gaat. Van het redden van dieren uit een leven vol kwelling tot het motiveren van kinderen om actie te ondernemen voor dieren, er zijn geen grenzen voor wat Animal Rahat kan bereiken voor de lijdende dieren van India.
In verschillende steden en dorpen in India slepen ezels, ossen en andere werkende dieren zich voort in de hitte. Met moeite trekken ze overbeladen en slecht gebalanceerde karren voort, terwijl ze lijden aan uitdroging, onbehandelde zweren, spierspanningen en zelfs afranselingen. Ik denk aan hoeveel hun ledematen elke nacht pijn moeten doen en ik weet zeker dat sommige dagen, als ze denken dat ze niet langer door kunnen gaan, ze het toch doen uit angst voor de zweep en de zware stok die ze voelen als ze langzamer lopen. Het verlichten van de bittere ellende van deze dieren is de reden waarom Animal Rahat werd opgericht. Door middel van PETA's projecten ter ondersteuning van het werk van Animal Rahat, heeft de organisatie de vele ossen, olifanten, honden en andere dieren in India hulp aangeboden die dit vaak ernstig nodig hebben.
Ik wens u veel plezier bij het lezen van een aantal hoogtepunten van Animal Rahat afgelopen maand.
Kunt u zich voorstellen hoe het zou zijn als u wakker werd met gewrichtspijn en nauwelijks in staat om te zien? Wanneer u opstaat kreunt u van de pijn omdat u vlees op uw voeten mist, en vervolgens dwingt iemand u om de hele dag hard te werken op de hete bestrating. Dat was het leven van de nieuwste inwoner van Animal Rahat's opvangcentrum – een paard genaamd Badal.
horse Badalclose-up of hoof
De organisatie heeft geholpen met het confisqueren van Badal van een Victoria (wagen) chauffeur in Mumbai. Hij was gedwongen om toeristen te vervoeren, ondanks het feit dat hij leed aan oogproblemen, artrose en een chronische gewrichtsaandoening genaamd 'overhoef'.
Hij had ook een pijnlijke infectie genaamd 'spruw' in alle vier de hoeven. Ziet u dat zwarte V-vormige gebied? Dat zou gezond weefsel moeten zijn, maar het is bijna volledig afgebroken!
Eindelijk krijgt Badal de zorg die hij verdient. Hij zal nooit meer een wagen moeten trekken, de slag van een zweep voelen, op brandende hete bestrating staan, verkeer ontwijken of geen toegang krijgen tot eten, water of het simpele genot van rust in de schaduw.
painless castration of young bullbullock post eye surgery
Een van de 1.541 dieren die Animal Rahat vorige maand heeft voorzien van cruciale veterinaire zorg, was deze os die in een van zijn ogen plaveiselcelcarcinoom had. De ziekte kan worden veroorzaakt door constante blootstelling aan de stralen van de zon en door giftige poeders die worden gebruikt om de ossen te versieren tijdens de feestdagen – of zelfs door het zout en de chilipepers die wrede eigenaars in hun ogen wrijven om hen te dwingen sneller te lopen.
Animal Rahat heeft het oog van deze lieve os verwijderd en hij herstelt goed.
smiling students raising their handssmiling students raising their hands
De hierboven afgebeelde lachende kinderen zijn bezig met een Compassionate Citizen (Meelevende burger) les die wordt gegeven door de onderwijscoördinator van Animal Rahat. Dit was een van de 36 scholen die vorige maand de presentaties van de organisatie heeft gehost, samen met zes weeshuizen en twee zomerkampen.
En de leerlingen zetten hun lessen om in daden. Veel kinderen begonnen bijvoorbeeld water uit te zetten voor vogels, nadat Animal Rahat hen vertelde dat de dieren betrouwbare waterbronnen nodig hebben tijdens het huidige droge seizoen.
buffalo calf Lalu getting a showerThanks to PETA's projects supporting Animal Rahat, the group is making a difference in the lives of animals
Ik zal u nog een foto van het opvangcentrum laten zien. Een buffelkalf met de naam Lalu stond op het punt om te worden verkocht voor de slacht afgelopen november, toen Animal Rahat ingreep. Hij was zwak en anemisch toen hij voor het eerst arriveerde, maar nu heeft hij een betere gezondheid. Hierboven is hij te zien al genietend van een douche, met dank aan een van de verzorgers van het opvangcentrum.
Dankzij PETA's projecten ter ondersteuning van Animal Rahat maakt de organisatie elk jaar een verschil in het leven van dieren zoals Lalu, Badal en duizenden anderen. Hartelijk dank dat u om dit belangrijke werk geeft.
Met vriendelijke groet,
Ingrid Newkirk

Ingrid E. Newkirk
Oprichter
Kalender

Gered: Chickpea en Potato


Een vrouw was diep gechoqueerd toen ze Chickpea en haar puppy Potato te koop zag op een rommelmarkt. Ze nam hen mee naar de Danville Area Humane Society in Virginia die hen vervolgens naar een adopt-a-thon brachten die plaatsvond in hethet hoofdkantoor van PETA US. De honden werden als een setje ter adoptie geplaatst. Potato is de oogappel van zijn moeder en de medewerkers van PETA US wisten dat ze hen met geen mogelijkheid van elkaar konden scheiden. Gelukkig was een supporter van PETA US zo onder de indruk van hun verhaal dat ze vanuit Montana afreisde om hen te ontmoeten en vervolgens mee naar huis te nemen.

Download jouw GRATIS bureaubladachtergrond van Chickpea en Potato hier.
Doneer nu!
supporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten