zondag 11 juni 2017

Oostvaardersplassen nieuwe plannen: Veel minder grote grazers en meer recreatie ( video )


Bron:www.omroepflevoland.nl

www.stichtingwelzijngrotegrazers.nl  voor veel info over de grote grazers in de OVP

Provinciale Staten willen dat wordt onderzocht hoe natuurgebied de Oostvaardersplassen geschikt kan worden gemaakt voor meer recreatie. Gedeputeerde Staten moeten vóór 1 juli met een voorstel daarvoor komen. Daarin moet ook staan voor hoeveel grote grazers er ruimte en voedsel is in het natuurgebied.
Video De Wildernix

Een meerderheid van de Staten stemde in met een voorstel van de VVD en de SGP. Die partijen gaven eerder al aan dat het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen flink naar beneden moet. PvdA, Partij voor de Dieren en GroenLinks stemden tegen het voorstel.

Gedeputeerde Rijsberman heeft gezegd dat hij juridisch laat toetsen wat er in het gebied wel en niet mag. De Oostvaardersplassen is een beschermd Natura2000-gebied en daar gelden speciale regels voor.


4 opmerkingen:

 1. Onlangs nog weer met Staatsbosbeheer een ronde gemaakt door de Oostvaardersplassen. Al jaren zie ik een vanwege overbevolking een volledig gesloopt gebied, waarin ik alleen maar chronisch verwaarloosde en slecht uitziende dieren zie. Turende over de grote grasvlakte, zie ik totaal geen biodiversiteit en nagenoeg geen gevolgelte, behoudens grote hoeveelheden ganzen en jongen. Hier en daar een vos en een kraai en dat is het dan ook. Ik doel hier op het beweidbare gedeelte van de OVP. Ik begrijp dan ook helemaal niet die altijd maar weer positieve berichtgeving en al die charme offensieven. Je bent toch niet blind ? Een totaal mislukt experiment, wat veel geld en dierenleed/sterfte kost en wat niets oplevert. Geef je falen toe en houd er mee op, dit heeft totaal geen zin. De voornemens van de provincie Flevoland getuigen van realiteitszin en dienen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Daarom onmiddellijk ophouden met het volledig uit de hand gelopen ultra linkse en alternatieve gedoe van de 'ecoloog-theoloog' Vera.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.nieuwskoerier.nl/news/142009-oostvaardersplassen-nieuwe-plannen-veel-minder-grote-grazers-en-meer-recreatie-video
   Dit is wat het klootjes volk zegt. Och ja, verstand ver te zoeken

   Verwijderen
 2. De toendra is meer begroeid.
  Beesten eruit, drainage erin en onder de ploeg.
  We hebben dat land nodig. Linkse hobbies zijn dood.

  BeantwoordenVerwijderen