Translate

zondag 13 juni 2021

De Italiaanse politie heeft 29 hondenfokkers en 11 dierenartsen gearresteerd die veel te jonge puppy's met gecoupeerde staarten en oren exporteerden naar de VS

 Veertig mensen gearresteerd waaronder elf dierenartsen die betrokken zijn bij het illegaal couperen  van hondenoren en hondenstaarten voor de export naar de VS

Italian wildlife officers with two Corsican dogs seized during their investigations
Italiaanse wildlife officers met twee Corsicaanse honden in beslag genomen tijdens hun onderzoek. Foto: Carabinieri Cites

De Italiaanse politie heeft een puppyhandel ontdekt waarbij dierenartsen hun oren en staarten zouden hebben gecoupeerd om ze aantrekkelijker te maken voor buitenlandse kopers.

De politie in Ancona onderzoekt 40 mensen, waaronder 29 hondenfokkers en 11 dierenartsen, op beschuldiging van dierenmishandeling, handel in puppy's en de onwettige uitoefening van een beroep.


Het onderzoek heeft tot nu toe 52 gevallen aan het licht gebracht van het illegaal couperen van oren en staarten op pitbull terriërs en Corsicaanse en Dogo Argentino-rassen tussen 2017 en 2019.

De beschuldigde fokkers en dierenartsen zouden valse veterinaire certificaten hebben overgelegd voor het couperen en andere documenten waarmee puppy's konden worden geïmporteerd of geëxporteerd.


Degenen die betrokken zouden zijn bij de hondenhandel wonen in Ancona en Macerata, provincies in de centrale regio Marche, evenals Cosenza in Calabrië en Bari in Puglia. De dieren werden geïmporteerd naar of geëxporteerd uit Italië, waarbij de VS aan beide kanten een belangrijke markt was.

De coronaviruspandemie heeft bijgedragen aan de puppyhandel, die volgens Coldiretti, de grootste boerenvereniging van het land, meer dan 300 miljoen euro waard is in Italië.


Meer dan 3,5 miljoen Italianen kochten puppy's die illegaal waren geïmporteerd en verkocht via de zwarte markt om "de stress van lockdowns en beperkingen te overwinnen", zei de vereniging donderdag in een verklaring.

"Puppy's die via illegale handel aankomen, zijn meestal slechts een paar weken oud", aldus de verklaring. "Ze zijn heel vaak gevuld met medicijnen om ze gezond te laten lijken en worden in containers gepropt voordat ze lange afstanden per vrachtwagen afleggen."


Bron: The Gaurdian


Geen opmerkingen:

Een reactie posten