Translate

maandag 14 juni 2021

In het zonnetje: 'Aleppo Cat Men' van 'House of Cats ' in Syrië met 50 ontroerende foto's en hartverwarmende tekst

 https://ernestosanctuary.org/shop/   Link naar de website van House of Cats Syrië



Samira, de verlaten pup is de afgelopen weken flink gegroeid. Amira heeft haar geweldig grootgebracht. Ze is een gelukkige jonge hond - een verre schreeuw van de trieste puppy die in Ernestos werd achtergelaten.

Samira werd later in de maand vergezeld door een iets oudere pup die zich aan de poorten van het heiligdom presenteerde en weigerde weg te gaan. Alina nam haar onder haar hoede en al snel was ze zo schoon als Samira! Deze pup heette Amira.

Al snel werden de honden een beetje te groot en onstuimig voor Alina en werden ze meegenomen om bij de andere honden op de boerderij te zijn. Ze hebben zich heel goed gevestigd en houden van zwemmen in de zwembaden.

Amira heeft nu nog een "baby" - later meer over deze relatie.

Vorige maand was een buitengewoon drukke maand in de Free Vets Clinic.

In de loop van mei zijn we overspoeld met kittens die aan ons werden overgegeven of verlaten werden gevonden. Alleen al in de afgelopen weken hebben we meer dan 60 kittens ontvangen. Elk van hen wordt gecontroleerd op gezondheid en ontwormd, gevaccineerd en behandeld voor teken en vlooien zodra ze oud genoeg zijn. Sommige kittens zijn gehandicapt en hebben voortdurende therapieën nodig.

Er zijn ook veel meer volwassen katten aangekomen en we bevinden ons in een noodsituatie. De katten zijn gecontroleerd op gezondheid en als ze oud genoeg zijn, zijn ze gecastreerd, ontwormd en behandeld voor teken en vlooien. Sommige van deze katten zijn in een slechte staat en vereisen maanden van zorg en behandelingen.

Maar het belangrijkste is dat we te maken hebben met enorme stijgingen van de voedselkosten en we hopen dat u onze voedselrekeningen kunt ondersteunen door te doneren aan onze inzamelingsacties in juni.

https://myevent.com/CatsofErnesto

https://www.justgiving.com/crowdfunding/lorraine-winson-ernestos-473

https://www.paypal.com/paypalme/ErnestoSanctuary

https://ernestosanctuary.org/donatie/

 

De kosten van levensonderhoud blijven in ons gebied stijgen. Veel benodigdheden zoals brandstof en basics zoals brood zijn vier keer zo veel als een jaar geleden.

 

Zeg "Hallo" tegen enkele van onze nieuwkomers -

 

 

Elke maand wordt het drukker in de Free Vets Clinic. Deze maand zijn 340 dieren behandeld. De maandelijkse nummers omvatten katten, kittens, honden, puppy's, geiten, pauwen, ezels, konijnen, duiven, kippen, apen, cockatiels, schapen, pony's, kalkoenen, een vossenwelp en leeuwen en hyena's.

Het team heeft gevallen van schurft behandeld, lipblessures bij een konijn genaaid, een duif met griep geholpen en kippen met diarree. Ze hebben maden van wonden schoongemaakt, de wonden van een cockatoo genaaid die door een kat werd aangevallen, puppy's aangemoedigd om te eten en een gebroken poot van een kip hersteld. Ze hebben een kaakontsteking bij een kitten behandeld, een geit geholpen met een hoest en een hoge temperatuur en kittens behandeld met ooginfecties. Ze hebben abcessen afgevoerd, antibiotica toegediend, tumoren verwijderd, een gebroken ei uit een duif verwijderd en katten in weeën problemen geholpen.

Ze hebben veel mannelijke katten gecastreerd en de regelmatige gezondheidscontroles uitgevoerd op onze inwonende dieren.

Twee paarden die voortdurende zorg en behandelingen hebben gekregen van het dierenartsenteam, - en die we enkele maanden geleden hebben getest - hebben hun veulens met succes ter bevalling afgeleverd en moeders en baby's zijn allemaal in goede gezondheid.

Sommige gevallen zijn kritiek geweest en het team werkt nog steeds aan 2 patiënten die eerder deze maand zijn binnengebracht.

 

 


Hij wordt pijnvrij gehouden en antibiotica gebruikt om infecties te bestrijden. Deze week begint de zwelling te verminderen en begint nieuw weefsel te groeien. Hij is verder gekomen met het voeren van een spuit en nu is hij in staat om gemalen vlees te eten. Dr. Youssef is blij met zijn vooruitgang, hoewel zijn behandeling veel meer tijd in de wacht zal lopen. Ga alsjeblieft verder met je gebeden en de beste wensen voor deze lieve jongen.

De andere zaak is een hond die betrokken is geweest bij een verkeersongeval. Helaas werd hij niet meteen naar ons gebracht en waren er twee of drie dagen verstreken voordat we hem ontvingen. Zijn achterpoten zijn verlamd en hij is in slechte conditie. De huid is van zijn haunches en poten geschraapt terwijl hij zich al enkele dagen voortsleept.

Hij is een van de ongelukkige honden in Syrië die zijn oren zijn afgesneden dus hij moet op een bepaald moment in zijn leven een eigenaar hebben gehad.

We werden gecontacteerd door een man die de hond had gevonden en Dr Youssef en AbuAli gingen hem onmiddellijk terug naar de kliniek brengen.

 

Zijn wonden zijn behandeld en er vindt dagelijks fysiotherapie plaats.

Tot nu toe is er geen grote verbetering in zijn verlamming, maar het is nog vroeg en het team is nog steeds hoopvol voor wat herstel.

Ik denk dat je aan de volgende foto's kunt zien dat het herstel in zijn ziel al begonnen is.

Voor -

 

 

Nu-

 

We werden geroepen door een kleine dierentuineigenaar omdat een van zijn jonge leeuwen ziek was. Het team was er meteen bij – maar helaas was de jonge leeuw al overleden. Het team was verdrietig, want als we eerder waren geroepen, had de leeuw mogelijk gered kunnen worden. Onze dierenarts vermoedt dat het parvo virus was en een injectie had hem kunnen redden. We lieten onze contactgegevens achter voor de directeur van het entertainmentpark en boden hem gratis behandelingen en cheques en vaccins aan. In het begin leken ze sceptisch, maar een paar dagen later kregen we een telefoontje om terug te gaan.

De dieren zijn goed gevoed, maar leven in kooien om aan mensen te worden getoond voor plezier en geld.... maar we zijn geen rechters, het is onze taak om alle pijn die ze hebben te verlichten en hun gezondheid te controleren, en dit hebben we gedaan. Als we de omstandigheden en gezondheid van deze dieren kunnen verbeteren, zullen we dat doen.

 

De dieren op Winsons Farm zijn allemaal blij en goed en we hebben 2 nieuwe toevoegingen gehad aan onze boerderijfamilie.

Lou Lou de kat beviel van 1 mooi kitten dat Katie heet, en Kheela beviel van een merrieveulen die nog geen naam heeft. Beide baby's bloeien.

 

AbuAli redde een mannelijke aap van een man die hem in een vogelkooi hield en mensen aansprak om ernaar te kijken.

 

Hij is verhuisd naar de boerderij waar hij een grote kooi heeft en enige verrijking in zijn leven. We hebben de kooi speciaal voor hem laten maken.

Hij is zich gaan settelen in zijn nieuwe omgeving. Hij is geïnteresseerd in alles wat er om hem heen gebeurt en eet goed.

 

Veel mensen vragen ons waarom we de apen niet vrijlaten of geven aan goede doelen die apen specifiek zijn.

We hebben de afgelopen 5 jaar vele malen geprobeerd om de apen uit Syrië op te laten halen. Er zijn hier geen reserves waar ze kunnen worden vrijgegeven. Toen de dierentuindieren door ons werden gered uit de ruïnes van de dierentuin van Aleppo, hoopten we dat het goede doel dat met ons samenwerkte, ook de apen zou meenemen, maar helaas deden ze dat niet. Nu zijn de grenzen goed gesloten en kunnen geen goede doelen ons bereiken en kunnen we geen van onze dieren eruit krijgen. We zullen ons best voor hen blijven doen.

En hier is ons nieuwe wonder –

 

Een zeer kleine vossenwelp werd gered door AbuAli. Hij zat opgesloten in een kleine vogelkooi en we denken dat zijn moeder was vermoord. AbuAli kocht hem en was van plan hem vrij te laten - maar we realiseerden ons dat hij heel, heel dun en klein is - dus besloten we hem in onze opvang te houden totdat hij gezond is.

En natuurlijk werd Alina meteen verliefd en trok in bij moeder. Hij is op zijn hoede voor mensen, maar hij is tevreden om te worden gevoed door Alina.

 

Deze maand ontving ons team hun nieuwe zomeruniformen. Ze zien er allemaal erg slim uit en nog belangrijker, ze zullen koel zijn in de zomerhitte.

Rawaa de kat die in april haar oog liet verwijderen is nu volledig hersteld. Haar kittens zijn gespeend en ze neemt een volledige en actieve rol in het asielleven.

Obi de egel kwam uit haar winterslaap en ze eet goed.

 

Onze cijfers zijn nu op een all time high.

Als we terugkijken naar onze vroege dagen in Aleppo en de 100 katten waar we toen voor zorgden, is het ongelooflijk om te zien hoe we ons hebben ontwikkeld en gegroeid. Wij zijn het enige kattenreservaat in onze omgeving. Wij zijn de enigen die wilde dieren rehabiliteren. Wij zijn de enige aanbieder van gratis veterinaire zorg aan de lokale dieren. Wij zijn het enige boerderijreservaat dat huizen en veiligheid biedt aan misbruikte boerderijdieren en honden.

Zonder jou, onze aanhangers, zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Ga alsjeblieft met ons mee op onze reis en wees trots op wat je ons helpt te bereiken.

Namens alle dieren die u hebt gered- willen we u hartelijk bedanken.

 

Hier zijn deze maanden links voor donaties.

https://myevent.com/CatsofErnesto

https://www.justgiving.com/crowdfunding/lorraine-winson-ernestos-473

https://www.paypal.com/paypalme/ErnestoSanctuary

https://ernestosanctuary.org/donatie/ - hier kunt u een maandelijkse donatie instellen.

 

en onze bankgegevens zijn -

bankrekening:

Huis van katten Ernesto

Iban: IT 49 P 07601 11400 001035 493376 

Bic: BPPIITRRXXX

 

Samen zijn we sterk.


HUIS VAN KATTEN ERNESTO

alle rechten voorbehouden

VGL: 93060210197

Postbus 54, Via verdi 1 26100 Cremona IT


Geen opmerkingen:

Een reactie posten