Translate

woensdag 16 juni 2021

Na jaren van gedwongen misselijkmakend trucjes doen in circus Hanoi Vietnam zijn 4 beren overgedragen aan Animals Asia om gewoon beer te mogen zijn





In een beweging die de veranderende houding in Vietnam ten opzichte van het gebruik van wilde dieren in entertainment weerspiegelt, heeft Hanoi Central Circus vrijwillig hun resterende vier trucjes uitvoerende beren opgegeven voor de zorg van Animals Asia www.animalsasia.org




Dit markeert het einde van hun optredende berenshows en een enorme stap in de richting van het beëindigen van alle wilde dierenvoorstellingen in het circus en in het hele land.

Arm dier 

Sugar en Spice verwelkomen hun oude vrienden

Dit is de tweede keer dat Animals Asia beren redt uit Hanoi Central Circus. In 2019 voerden we campagne voor de vrijlating van twee vrouwelijke welpen die illegaal gevangen waren genomen voordat ze werden opgenomen in de voorstellingen van het circus.

Toen ze bij onze opvang aankwamen, noemden we ze Sugar and Spice omdat ze zo lief waren en zoveel vreugde brachten.

De vrijheid om gewoon beer te zijn

Eindelijk Vrij !!

De vier beren arriveerden in de ochtend van dinsdag 15 juni bij ons in Tam Dao. Ons deskundige team van dierenartsen en berenverzorgers was er om hen te begroeten en mee te nemen voor hun voorlopige gezondheidscontroles.

"Voor het eerst in jaren hebben deze vier prachtige beren toegang tot brede, open ruimtes en voelen ze weelderig, fris gras onder hun poten." Heidi Quine, Bear and Vet Team Director van onze Vietnam reservaat zei.

"Ze zullen genieten van de vrijheid om te beslissen wat ze doen en wanneer. Ze zullen in staat zijn om natuurlijk gedrag uit te drukken, zoals klimmen, foerageren naar voedsel, graven in het vuil en spelen met hun nieuwe vrienden. Nooit meer zullen ze gedwongen worden om een muilkorf te dragen of trucs uit te voeren voor entertainment."


 De beren zullen ook genieten van een verscheidenheid aan vers voedsel dat is afgestemd op hun specifieke behoeften en smaken, en een hele nieuwe wereld van speelgoed en verrijkingsartikelen zoals hangmatten, jutezakken en zwembaden ervaren, om ze te vermaken.

Een culturele verschuiving in Vietnam

Animals Asia voert sinds begin 2014 campagne voor een einde aan de optredens van wilde dieren in Azië.

In 2017 publiceerden we een rapport over de negatieve psychologische en fysieke effecten van presteren op wilde dieren. Dit was voor het Vietnamese ministerie van Cultuur, het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor entertainment, aanleiding om circussen te instrueren om te stoppen met het gebruik van wilde dieren in hun shows.

Sindsdien zijn 15 circussen helemaal gestopt met het gebruik van wilde dieren en nog veel meer hebben hun gebruik van wilde soorten geleidelijk afgeschaft. Hoewel twee locaties nog steeds beren gebruiken, met dingen die in de richting gaan, hopen we dat dit snel zal veranderen.

"De houding in Vietnam verandert", legt Tuan Bendixsen, directeur Vietnam van Animals Asia, uit. "Scholen beginnen te weigeren om circussen bij te wonen die wilde dieren gebruiken en meer dan 32.000 Vietnamezen hebben onze petitie ondertekend om het gebruik van wilde dieren in entertainment te beëindigen.

"Dit is een direct gevolg van onze vasthoudende maar collaboratieve aanpak van het werken met autoriteiten en gemeenschappen. Zoals we keer op keer hebben gezien, is vriendelijkheid de enige remedie voor zoveel van de dingen die we in de wereld willen veranderen."

Dave Neale, Captive Animal Welfare Director concludeerde: "We juichen en bedanken Hanoi Central Circus voor het vrijgeven van hun laatste beren onder onze hoede en voor het blijven nakomen van hun toezegging om hun gebruik van wilde dieren geleidelijk af te schaffen. We kijken ernaar uit om met hen en andere locaties in Vietnam samen te werken om een einde te maken aan alle optredens van wilde dieren."

De Spice Girls

We hebben de vier nieuwkomers Chili, Saffraan, Tiêu (wat 'Peper' betekent in het Vietnamees) en Gừng (wat 'Gember' betekent) genoemd om de rijke en levendige ervaringen te vieren die hen te wachten staan.

Het kan enige tijd duren voordat de fysieke en psychologische effecten van presteren afnemen en dat ze erop vertrouwen dat hun nieuwe leven hier is om te blijven, maar met uw steun zullen we bij elke stap bij hen zijn.

Wilt u een donatie doen dan kan dat aan de Nederlandse stichting https://www.moonbears.nl/ onderdeel van Animals Asia in Nederland

Bear Sanctuaries van www.animalsasia.org

We operate bear sanctuaries in China and Vietnam where bears are rehabilitated and cared for and where our bear teams gather vital evidence of the effects of bile extraction.Our world-class bear rescue centres in Chengdu, China and Tam Dao, Vietnam provide the bears with comfortable dens and semi-natural enclosures where they are able to recover in safety and spend the remaining years of their lives in the company of other bears. To date, we have rescued over 610 bears.

During their rehabilitation at the rescue centres, the bears’ behaviour and well-being are closely monitored by our bear teams through regular health checks and daily observations. This not only ensures that the bears receive the best care possible, but also enables our staff to gather vital scientific evidence on the physical and psychological effects of bile extraction. Reports and papers published by our teams have helped to raise the profile of the moon bear within the scientific community and to increase public awareness of the terrible cruelty involved in the bear bile farming industry.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten