Translate

donderdag 17 juni 2021

Op de röntgenfoto is te zien dat de ingeslagen schedeltjes van de 5 dode kittens gevonden in Hengelo moedwillig om het leven zijn gebracht

 


HENGELO - De vijf dode kittens die vorige week door de dierenambulance werden opgehaald, zijn moedwillig om het leven gebracht. Op de röntgenfoto’s is te zien dat de schedeltjes zijn ingeslagen, schrijft de dierenambulance op Facebook: „Dit is een gruwelijke vorm van dierenmishandeling.”


Op 7 juni werden de dode kittens gevonden door een voorbijganger langs het Bartelinkslaantje in Hengelo. Medewerkers van Dierenambulance Zorgteam Twente hebben de dieren vervolgens naar een dierenkliniek gebracht en onderzocht.



Het gaat volgens de dierenambulance niet om zwerfkatten. „Door de locatie, de manier van aantreffen, de conditie van de kittens en het trauma is het voor ons uitgesloten dat het hier gaat om zwerfkittens.” De dierenambulance heeft een melding gedaan bij de politie, maar omdat de dieren niet zijn gechipt, kan die weinig doen.

Medewerkers hebben de kittens namen gegeven: Ragnar, Floki, Rollo, Lagertha en Torvi. Ook is de dierenambulance geld aan het inzamelen om de kittens te laten cremeren.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten