Translate

maandag 14 juni 2021

Eyes on Animals: een nieuwe video over het streven om het lijden van vee tijdens transport zoveel mogelijk te beperken en het controleren van slachthuizen


Wat we doen

Eyes on Animals is een in Nederland gevestigde dierenwelzijnsorganisatie. Wij streven ernaar om het lijden van vee tijdens transport en slacht zo veel mogelijk te beperken. We hebben geen vast personeel op kantoor en werken bijna uitsluitend in het veld. We sturen regelmatig teams op pad om veewagens op de snelweg te controleren en slachthuizen te bezoeken. We werken in heel Europa, Turkije en Ghana en bestaan uit een kleine internationale groep toegewijde en praktische mensen.



Onze strategie:

HANDHAVING: de bestaande wetgeving op het gebied van dierenwelzijn beter handhaven door het trainen van wetshandhavers, zoals de snelwegpolitie.

VOORLICHTING: verbeteringen doorvoeren door kippenvangers, chauffeurs van veewagens en medewerkers van slachthuizen op te leiden op gebied van gedrag, intelligentie en behandeling van dieren.

AANMOEDIGING: een positief licht werpen op bedrijven die zich inspannen om het dierenleed te verminderen.

ONTHULLING: het blootleggen van dierenleed en bedrijven die het veroorzaken

Onze persoonlijke filosofie is dat de wereld moet evolueren naar een meer plantaardig landbouwsysteem, om beter te garanderen dat er geen risico is op dierenmishandeling of dierenleed en om onze planeet beter te beschermen.

Maar we weten dat zo’n wereld niet om de hoek ligt, dit zal tijd kosten. In de tussentijd kunnen we nog steeds veel voor dieren bereiken door direct met belanghebbenden uit de industrie en wetshandhavers samen te werken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten