Translate

zondag 27 juni 2021

"United we Feed" campagne om zwerfdieren te voeren tijdens de derde lockdown van Nepal! (Veel ontroerende foto's )

 

Nepal's hoogtepunten van mei 2021!


"United we Feed" campagne om straatdieren te voeren tijdens de derde lockdown van Nepal!
Te midden van Nepal's tweede golf van COVID-19, bevindt het land zich in een strikte lockdown. Animal Nepal heeft in deze periode alle niet-noodwerkzaamheden opgeschort en besloten zich te concentreren op noodhulp, namelijk het voeren van straatdieren die het risico lopen te verhongeren vanwege de onbeschikbaarheid van hun gebruikelijke voedselbronnen. Via onze 'United We Feed Campaign' hebben we lokale gemeenschapsleden in verschillende delen van de Kathmandu-vallei gemobiliseerd om de straathonden in hun omgeving te voeden en te verzorgen.

Door dit model zijn we in staat om een breder bereik te hebben, de veiligheid van onze medewerkers en gemeenschapsleden te
garanderen. Momenteel ondersteunen we 12 gemeenschapsvoeders door wekelijks rijst, linzen, koekjes en brandstof te leveren. Tussen hen voeden ze bijna 800 honden en andere straatdieren in de Kathmandu-vallei. De regering heeft aangegeven dat de lockdown waarschijnlijk nog enige tijd zal duren, daarom blijven we ons inzetten om dieren in nood te helpen en zullen we onze voedingscampagne voortzetten totdat de behoefte blijft bestaan.

 
If you would like to support our United We Feed campaign, you can donate via:
Esewa - search Animal Nepal
PayPal - http://www.hat-uk.org/help/animalnepal.html
Bank - NIC ASIA Bank Limited, Jawalakhel branch, Ac: 0341014224524008, Ac name: Animal Nepal-CAS, Swift ID: NICENPKA
Rescue and treatment during a pandemic
Despite the lockdown, Animal Nepal's veterinary team remains committed to providing life-saving treatment to vulnerable street animals. Our dog treatment center remains closed to the public but we are admitting critical cases by applying precaution to ensure the safety of our staff and the public. 
World Donkey Day
8 mei was wereld ezeldag, een dag om de benarde situatie van deze hardwerkende dieren onder de aandacht te brengen. In Nepal zijn ezels een van de meest gebruikte werkdieren en zijn ze meestal te vinden met stenen in verschillende steenovens in het hele land. Het is eerlijk om te zeggen dat deze dieren de ruggengraat zijn van de Nepalese bouwindustrie, omdat de meeste huizen zijn gebouwd met stenen die op de rug van deze dieren worden gedragen.

 Desondanks blijft hun benarde situatie grotendeels onzichtbaar en over het hoofd gezien. Animal Nepal helpt werkende dieren sinds 2009 door het bieden van medische behandeling, het trainen van de eigenaren op het gebied van dierenwelzijn en het pleiten voor betere normen. We hebben een heiligdom van geredde ezels en andere paarden in Dukuchhap, die we runnen met hulp van Animal Aid Abroad en Help Animals India.

De lockdown verhinderde ons om Wereld ezelsdag te vieren met onze ezels, maar we vieren en eren ze elke dag door het werk dat we doen om hen een beter leven te geven.
Video van Animal Nepal over de benarde situatie van werkende ezels in Nepal.
Werkende dieren en hun eigenaren helpen tijdens de lockdown
Omdat de meeste delen van Nepal momenteel onder een strikte lockdown staan, worden veel paardeneigenaren en hun dieren geconfronteerd met onzekerheid terwijl ze gestrand blijven in verschillende steenovens. Terugreizen naar hun huizen in Banke en Kailali met hun dieren en vooral tijdens de lockdown is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Net als vorig jaar zal Animal Nepal helpen bij de veilige terugkeer naar huis voor de paardeneigenaren en hun dieren. Onze hulp is cruciaal in dergelijke tijden om ervoor te zorgen dat deze hardwerkende dieren niet worden verlaten of verwaarloosd door hun eigenaren vanwege hun eigen wanhoop.
Afscheid nemen van Baangi
Op 12 mei verloren we onze lieve Baangi. Baangi werd in 2014 gered uit een container in Ring Road door Lucia, medeoprichter van Animal Nepal. Ondanks dat hij wat rachitis had en gedeeltelijk blind was, hielp Baangi  ons kantoor tot een thuis te maken.

We zullen de aanblik missen van Baangi die plast met haar been
omhoog. We zullen haar missen als ze haar favoriete snacks urenlang bewaakt. We zullen haar missen bij het pesten van al onze andere kantoorhonden. We zullen het missen om haar op de bank te zien. We zullen haar missen als ze ons begroet bij de poort.
Bedankt kleine, woeste Baangi Boju voor het kiezen van ons als je
familie. We hopen dat Panda, Bobby, Chhalky en Putali je in het paradijs hebben verwelkomd.
Zuurstof voor Nepal
Animal Nepal heeft altijd gewerkt met de opvatting dat het welzijn van mens en dier hand in hand gaat. We blijven zowel dieren als mensen in nood helpen, vooral in deze uitdagende tijden. We zijn daarom vereerd om deel uit te maken van de Oxygen For Nepal-campagne, die deel uitmaakt van de bredere COVID Alliance voor Nepal, waarvan de leden onvermoeibaar werken door kwetsbare mensen te helpen door middel van voedingscampagnes en het leveren van zuurstofcilinders.
Hoe u kunt helpen!!
U kunt op de hoogte blijven van onze activiteiten door ons te volgen op Facebook en Instagram. Als u ons werk wilt steunen, kunt u doneren door:

PayPal http://www.hat-uk.org/help/animalnepal.html


Overschrijving Banknaam: NIC ASIA Bank Limited Staat: Kathmandu, Nepal

Rekeningnummer: 0341014224524008



Rekeningnaam: Animal Nepal-CAS Swift ID: NICENPKA

Filiaal: Jawalakhel ESewa - zoeken Animal Nepal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten