Translate

donderdag 25 augustus 2022

Beschermde pelsrobben sterven door zogeheten ‘seal crackers’, onderwaterbommen afgevuurd door industriële zalmkwekers in Tasmanië, Australië.

 Zorg ervoor dat zalmkwekers geen zeehonden meer doden (sumofus.org)   PETITIE


Beschermde pelsrobben sterven door zogeheten ‘seal crackers’, onderwaterbommen afgevuurd door industriële zalmkwekers in Tasmanië, Australië.

Seal crackers zijn gemaakt om doordringende geluiden en lichtflitsen uit te zenden die weerklinken in de oceaan.

Maar ze maken zeehonden niet alleen bang: ze veroorzaken ook botletsel, brandwonden, oogschade en in sommige gevallen zijn ze zelfs dodelijk.



Teken de petitie om ervoor te zorgen dat de drie grote zalmkwekers van Australië - Huon Aquaculture, Tassal en Petuna - stoppen met het gebruiken van bommen die zeehonden doden, en dat ze zalmkwekerijen naar het vasteland verplaatsen.

Drijvende zalmkwekerijen zorgen voor een enorme hoeveelheid afval en antibiotica in ongerepte zeegebieden. En daarmee zijn ze niet alleen een ramp voor de natuur, maar ook een trekpleister voor hongerige zeehonden.

Maar in plaats van de kwekerijen naar het vasteland te verplaatsen, ver weg van de natuurlijke habitat van zeehonden, gebruiken zalmkwekers explosieve ‘seal crackers’ wanneer zeehonden in de buurt komen. De drie grootste kwekers uit Tasmanië hebben in vier jaar tijd meer dan 77,000 bommen tot ontploffing gebracht.

En het blijft niet alleen bij onderwater-explosieven. Zalmkwekers gebruiken ook jachtgeweren waarmee ze met lood gevulde projectielen op zeehonden schieten, die in hun huid vast kunnen komen te zitten en blijvend letsel kunnen veroorzaken.

Help jij mee een wereldwijde protestactie op gang te brengen om de zalmindustrie tot actie te dwingen?

Voeg je naam toe: eis dat Huon Aquaculture, Tassal en Petuna onmiddellijk stoppen met het gebruik van gevaarlijke jachtgeweren en bommen die zeehonden doden.

Tasmanië, de eilandstaat aan de zuidkust van Australië, is een ongerept natuurgebied en een van de laatste landingsplaatsen onderweg naar Antarctica. Walvissen, dolfijnen, beschermde Australische pelsrobben en zeldzame Nieuw Zeelandse zeeleeuwen delen de oceaan met diersoorten die nergens anders gevonden zijn.

De oorspronkelijke bewoners van Tasmanië/lutruwita, die al eeuwenlang zorg dragen voor het land en de oceaan, hebben zich uitgesproken tegen commerciële viskwekers in hun wateren vanwege de gevolgen voor het hele ecosysteem.

Ze weten dat de zalmindustrie een enorme bedreiging vormt. Ziekten verspreiden zich van overbevolkte zalmkwekerijen naar wilde vissen en grote zeedieren raken verstrikt in de netten.

Het is burgers al eerder gelukt om de zalmindustrie tot verandering te dwingen. Na grootschalige publieke verontwaardiging over Schotse zalmkwekers die op zeehonden schoten, werd daar een verbod ingesteld dat zeehonden beschermt. En daarnaast hielpen leden van SumOfUs de uitbreiding van zalmkwekerij Millstone Point in Schotland tegen te houden.

Help je mee om ook de zeehonden in Tasmanië te beschermen?

 Zorg ervoor dat zalmkwekers geen zeehonden meer doden (sumofus.org)   PETITIE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten