Translate

dinsdag 23 augustus 2022

Goed Nieuws! Dankzij Stichting Vier Voeters zijn 5 leeuwen uit Roemenië gered van schokkende verwaarlozing en mishandeling aangekomen in Lions Rock Zuid-Afrika voor een heerlijk nieuw leven

 

Foto's van VIER VOETERS   www.vier-voeters.nl

In september 2021 redde VIER VOETERS zeven leeuwenbroers en -zussen uit ongepaste en onveilige omstandigheden in Roemenië. De wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie bracht de leeuwen vervolgens naar FELIDA Big Cat Sanctuary in Nederland voor revalidatie en behandeling.

Tijdens de redding in Picior de Munte ondervond VIER VOETERS schokkende verwaarlozing en mishandeling, waaronder een volledig gebrek aan veterinaire zorg. De onveilige omstandigheden bleken ook een gevaar, niet alleen voor de dieren, maar ook voor mensen.

Op 10 augustus, Wereld Leeuwendag, kwamen de vijf jongste leeuwen, de driejarige Roman, Vincent, Dolf, Ellie en Geena, aan in hun eeuwige thuis in het LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika. De twee oudere leeuwen, Simba en Elza, hebben gespecialiseerde zorg nodig en blijven bij FELIDA.

VIER VOETERS blijft vechten voor hun ouders en een eenjarige welp genaamd Aslan die de eigenaar weigert op te geven. Net als Simba verscheen Aslan de welp onlangs in een schokkende videoclip. VIER VOETERS vreest dat de eigenaar eerdere afspraken om het fokken te beëindigen zal schenden en dringt er bij de Roemeense autoriteiten op aan om de exploitatie van wilde dieren voor vermaak te stoppen.

"Het feit dat deze leeuwen in muziekvideo's blijven verschijnen, is schandalig. Dit ongecontroleerde fokken en de ongepaste bewaaromstandigheden zijn duidelijke tekenen dat de eigenaar geen leeuwen mag houden. Het is een schande dat de Roemeense dierenwelzijnswetten dit zelfs toestaan," zei Ioana Dungler, directeur van de afdeling Wilde Dieren bij VIER VOETERS, in een verklaring. "De eigenaar blijft weigeren om de dieren over te dragen of op zijn minst een vasectomie van het mannetje toe te staan om het fokken te stoppen. We zullen alles doen wat in onze macht ligt om te voorkomen dat nog meer dieren het wrede lot ondergaan van ongepast houden of commerciële uitbuiting. We dringen er bij de voormalige eigenaar op aan om de overeenkomst die met ons is ondertekend te respecteren en de Roemeense autoriteiten te vragen ons te helpen deze leeuwen een beter leven te geven."

According to Barbara van Genne, responsible for Wild Animal Rescue and Advocacy at FOUR PAWS, none of these lions had experienced a species-appropriate life in Romania, where they can live as a group according to their instincts and individual personalities in spacious, natural surroundings.

“At LIONSROCK, they can explore, roam around, and play, but will also have a place to hide, if they want. It is bittersweet that these five lions get this opportunity, but that their little brother is still stuck being kept as a pet and abused for video clips,” explained van Genne.

LIONSROCK is de thuisbasis van meer dan 100 grote katten, waarvan de meeste door VIER VOETERS werden gered uit door oorlog verwoeste dierentuinen, circussen, privébezit en de ingeblikte jachtindustrie. Het reservaat biedt een soortgeschikt, levenslang thuis voor de mishandelde grote katten die niet terug in het wild kunnen worden vrijgelaten.

Het heiligdom biedt de hoogste normen, waaronder grote gebieden voor familiegroepen, facilitering van natuurlijk gedrag door verrijking, de beste medische zorg en een hoge beveiliging van leeuwenverblijven. Jagen, verhandelen en fokken, evenals interacties tussen wilde dieren en bezoekers, zijn verboden bij LIONSROCK.

Roemenië verbood in 2017 het houden van grote katten en andere wilde diersoorten in circussen en privé houden is alleen toegestaan met een speciale vergunning. Elk jaar worden in de EU en daarbuiten duizenden leeuwen en andere wilde dieren uitgebuit en misbruikt voor de commerciële handel in wilde dieren voor zogenaamd menselijk 'entertainment'.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten