Translate

donderdag 25 augustus 2022

Weigh-to-go! At London Zoo: Met14.000 dieren onder hun hoede, besteden de verzorgers van ZSL London Zoo het hele jaar door uren aan het registreren van de lengtes en gewichten van alle dieren - essentiële informatie die hen helpt hun gezondheid en welzijn te bewaken.


Pinguïns, apen en kamelen zijn slechts enkele van de dieren die vandaag (donderdag 25 augustus) hun vitale statistieken hebben geregistreerd in de jaarlijkse weging van ZSL London Zoo in 2022.

Humboldt-pinguïnkuiken Bobby, die in april in de dierentuin uitkwam, ging naar de weegschaal voor zijn eerste weging, terwijl aquariaan Colette Gibbings in het Tiny Giants-aquarium dook om de groei van het kritisch bedreigde hersenkoraal van de dierentuin te meten.


Geduldige verzorgers moedigden de troep Boliviaanse zwartkapeekhoornapen één voor één aan op de weegschaal door een paar smakelijke lekkernijen aan te bieden, terwijl de binnenlandse Bactrische kameel Noemie - het zwaarste dier in de dierentuin - door kamelenhouder Mick Tiley op haar weegbord werd overgehaald.

Elders strekte de Sumatraanse tijgerin Gaysha zich uit tegen een gigantische heerser, acht weken na de geboorte van drie ernstig bedreigde tijgerwelpen; de enige dieren die niet worden geregistreerd in het jaarlijkse evenement, zullen de welpen voor het eerst worden gewogen bij hun eerste gezondheidscheck, waardoor dierenartsen en verzorgers een goede indicatie krijgen van hoe het met ze gaat - hoewel verzorgers schatten dat ze al in omvang zijn verviervoudigd sinds hun geboorte in juni.

Humboldt pinguïn, Bobby, wordt gewogen door keepster Jessica Jones (
 
Met meer dan 14.000 dieren onder hun hoede, besteden de verzorgers van ZSL London Zoo het hele jaar door uren aan het registreren van de lengtes en gewichten van alle dieren - essentiële informatie die hen helpt hun gezondheid en welzijn te bewaken.

De jaarlijkse weging is een kans voor verzorgers van ZSL London Zoo om ervoor te zorgen dat de informatie die ze hebben vastgelegd up-to-date en nauwkeurig is, waarbij elke meting vervolgens wordt toegevoegd aan het Zoological Information Management System (ZIMS), een database die wordt gedeeld met dierentuinen over de hele wereld die dierenverzorgers helpt om belangrijke informatie over duizenden bedreigde soorten te vergelijken.

Goudkop leeuw tamarin Samira wordt gewogen door keepster Veronica Heldt
  
Daniel Simmonds, de plaatsvervangend dierenmanager van ZSL London Zoo, zei: "We registreren de vitale statistieken van elk dier in de dierentuin, van de hoogste giraffe tot de kleinste slak.

"Dit helpt ervoor te zorgen dat elk dier waar we voor zorgen gezond is, goed eet en groeit in het tempo dat ze zouden moeten, omdat gewicht een belangrijke indicator is voor gezondheid en welzijn - een groeiende taillelijn kan ons ook helpen om zwangerschappen te detecteren en te volgen, wat belangrijk is omdat veel van de soorten in ZSL London Zoo bedreigd zijn en deel uitmaken van internationale fokprogramma's voor natuurbehoud, waaronder de Sumatraanse tijgers van vandaag en Vietnamese reuzenslakken.

"Onze nieuwste aanwinsten, drie Sumatraanse tijgerwelpen die in juni in de dierentuin zijn geboren, zullen volgende maand worden gewogen bij hun eerste gezondheidscheck - die plaatsvindt op de leeftijd van drie maanden.

"Door informatie te delen met andere dierentuinen en natuurbeschermers over de hele wereld, kunnen we deze kennis allemaal gebruiken om beter te zorgen voor de soorten die we willen beschermen."

Met verschillende persoonlijkheden om rekening mee te houden, moeten dierenverzorgers slimme tactieken gebruiken om de dieren te verleiden om op te staan en te worden gemeten; Pinguïns 'misleiden' om één voor één over weegschalen te lopen terwijl ze in de rij staan voor hun ochtendvoeding en de troep oosterse zwart-witte colobus-apen van de dierentuin , - die onlangs naar hun gloednieuwe Monkey Valley-huis zijn verhuisd - op de weegschaal te krijgen door middel van leuke trainingsactiviteiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten