Translate

dinsdag 2 augustus 2022

Goed nieuws :Vliegtuigmaatschappij Air France gaat stoppen met alle transporten van apen naar laboratoria

 

A  LIVING HEL !!


   

 

.

A living hel !

Na meer dan 10 jaar aan torenhoge protesten en advertenties, petities, steun van beroemdheden, en andere druk heeft Air France aangekondigd dat het binnenkort zal stoppen met alle transporten van apen naar laboratoria. Air France was de laatste grote commerciële luchtvaartmaatschappij die kratten met apen in haar vrachtruimtes propte, en dankzij deze zwaarbevochten overwinning is de wereld weer een belangrijke stap dichter bij het beëindigen van de apenhandel voor ruwe en wrede experimenten.



Nu verleggen PETA-entiteiten hun aandacht naar EGYPTAIR, dat naar verluidt sinds maart maar liefst 5000 apen naar de VS heeft gevlogen. Activisten nemen deel aan levendige demonstraties op internationale luchthavens in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Deze groeiende campagne kreeg een nieuwe impuls toen een gerenommeerde Egyptische chirurg het bedrijf opriep onmiddellijk te stoppen met het verschepen van apen naar experimentatoren en het belang benadrukte van dierproefvrije testmethoden.

Nog een fantastisch teken van vooruitgang: na jaren van vergaderingen, petities en wetenschappelijke begeleiding door PETA-entiteiten – evenals een enquête onder het publiek en een open brief ondertekend door 25 Nederlandse wetenschappers – heeft het Nederlandse parlement acht moties aanvaard die ons land zullen aanzetten tot een aanzienlijke vermindering van het aantal dierproeven! Hoewel de Nederlandse regering teleurstellend genoeg haar eerdere beloften om een einde te maken aan dierproeven nog niet is nagekomen, werken wetenschappers van PETA-entiteiten hard om ervoor te zorgen dat de moties resulteren in zinvolle actie voor dieren.

Ten slotte, nu de deadline nadert om dierproefvrije cosmetica te verdedigen tegen de archaïsche testvereisten van het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen heeft een groep verkleed als ‘dieren’ buiten het Europees Parlement in Brussel herrie geschopt – en EU-burgers opgeroepen om het Europees burgerinitiatief ‘Voor een Europa zonder dierproeven’ te ondertekenen. Als de petitie 1 miljoen handtekeningen bereikt voordat de tijd om is, moet de Europese Commissie reageren – dus Europese PETA-entiteiten doen alles wat ze kunnen om meer mensen bij de campagne te betrekken.

Bedankt voor uw hulp om goede wetenschap te bevorderen en wreedheid te stoppen.

Met vriendelijke groet,

Mimi Bekhechi
Campagne-adviseur

www.peta.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten