Translate

maandag 15 augustus 2022

YouTube interview met Noorse bioloog over het doodschieten van walrus Freya in opdracht van de Noorse regering


The Animal Reader sprak met de Noorse bioloog Rune Aae over het doden van walrus Freya. Zondagochtend vroeg werd Freya doodgeschoten door de Noorse regering, onder verwijzing naar "menselijke veiligheid".

"Er zijn zoveel dingen die zij (de Noorse regering) hadden kunnen doen. Ze hadden wat blokkades om haar heen (Freya) kunnen afdwingen. Ze hadden mensen kunnen beboeten die haar stoorden," zei Aae.


"Ze zouden een website kunnen onderhouden waarop mensen informatie over de locatie van Freya kunnen plaatsen, zodat je kunt zien wanneer ze in de buurt is," voegde hij eraan toe. "Er zijn zoveel dingen die ze hadden kunnen doen voordat ze werden gedood, maar we kregen maar één dag."

Met 'slechts één dag' verwijst Aae naar de tijd die de Noorse regering gaf om het publiek te waarschuwen dat ze haar zouden vermoorden als mensen in de buurt van Freya bleven komen om haar zondagochtend vroeg daadwerkelijk te doden.

Het is vooral vreemd dat de regering ervoor kiest om haar te doden, want "nu gaat de regen komen, dus er zal geen confrontatie zijn tussen Freya en zwemmers. Dus waarom die haast? Ik begrijp dit echt niet."

"Normaal gesproken, wanneer je een zeehond of een walrus doodt, gebruik je een riffle," zei Aae over de mogelijke manier waarop Freya werd gedood. De Noorse regering heeft geen details gegeven over het doden van haar en waar haar lichaam nu is.

Aae zag Freya vele malen en maakte een Google Maps met alle plaatsen die ze de afgelopen twee jaar had bezocht.

Hij zei dat het moeilijk voor hem was om over haar dood te horen: "Mijn lichaam was leeg. Dus echt een moeilijke tijd om vanmorgen op te staan. Gisteren was ook verschrikkelijk en ik heb veel gehuild. Dus dit was echt een schok."

"Er was niets mis met walrus Freya. Het was een aardige jongedame. Ze was in goede gezondheid, goed humeur. Alles was in orde met Freya. Dus ik ben echt verdrietig namens haar. Wat we haar hebben aangedaan. Dat was echt niet leuk."

Maandagavond zei de Noorse premier Jonas Gahr Støre tegen persbureau NRK dat het doden van Freya "de juiste beslissing was. Het verbaast me niet dat dit tot veel internationale reacties heeft geleid. Soms moeten we impopulaire beslissingen nemen."

Meld je aan voor wekelijks nieuws over dieren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten