zondag 7 april 2013

10 verwaarloosde honden in beslag genomen en 2 honden mochten bij de dierenbeul achterblijven!!
Tien honden bij recidivist weggehaald

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is samen met een agent van de dierenpolitie opgetreden tegen een 77-jarige man uit Oss. Bij hem zijn tien verwaarloosde honden weggehaald.

De man is een bekende van de LID, omdat er al eerder tegen hem was opgetreden. Helaas is het in Nederland nog steeds niet mogelijk om mensen te verbieden dieren te houden, waardoor eigenaren die eerder zijn bestraft voor verwaarlozing en/of mishandeling opnieuw dieren kunnen aanschaffen. De man had ditmaal twaalf honden in zijn bezit en was al gewaarschuwd dat de situatie van de dieren moest worden verbeterd.Bij controle bleek dat hij geen gehoor had gegeven aan de waarschuwingen. Tien van de honden waren verwaarloosd en zijn in overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken in bewaring genomen. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste verzorging krijgen. Over de twee honden die achterblijven zijn dwingende afspraken gemaakt waarop strikt zal worden gecontroleerd. Verder is op kosten van de eigenaar een schoonmaakbedrijf ingeschakeld om de verblijven van de honden schoon te maken.   
 
Hoe vaak moet ik dit nog schrijven. Weer 2 honden achtergelaten bij een eigenaar die bekend staat om dierenmishandeling, een recidivist, een dierenbeul. Dwingende afspraken, strikte controle, wedden dat ze de andere honden volgende keer in beslag moeten nemen?   Maar hoe vaak gaan ze controleren?  10 honden!! God nog aan toe.Ik kan het redeneren van de Dierenbescherming niet meer begrijpen. Toch maar weer mailen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

1 opmerking:

  1. Vreselijk! Het is wel mogelijk een houdverbod op te leggen. Via het Nederlandse poldermodel. De persoon krijgt een voorwaardelijke straf, bijvoorbeeld een geld- of taakstraf, gekoppeld aan het houdverbod. Als die persoon dan toch weer met een dier wordt betrapt, dan wordt de voorwaardelijke straf omzet in een echte straf en moet de persoon een boete betalen of een taakstraf uitvoeren.
    Gebrekkig maar juridisch waterdicht. Dus gewoon een enorme geldboete opleggen of 52 weken taakstraf oid. Voorlopig is er nog geen alternatief.

    BeantwoordenVerwijderen