Translate

vrijdag 12 april 2013

Hartverwarmende video: Een in het wild teruggezette neushoorn in India heeft een dochterje gekregen!!De eerste keer ooit!

                        
 

De International Fund for Animal Welfare is een organisatie waarvoor ik al jaren als vrijwilligster heb gewerkt. Voorheen in mijn jongere jaren de straat op met handtekeningenlijsten en nu dan op internet. Het is ook grotendeels aan te IFAW te danken dat er na 15 jaar actievoeren een verbod kwam op het importeren van zeehondenbont in de EU. Bijna niemand zal dit interesseren maar ik plaats dit graag voor mijzelf en die paar dierenvrienden die dit ook fantastisch zullen vinden.

Vanaf deze plaats wil ik graag alle medewerkers van de IFAW vooral die in het veld, bedanken voor dit prachtig nieuws. Chapeau.!!!!

In de korte video hoort u IFAW-WTI medewerker, en in dit geval ook cameraman, Bhaskar Choudhury neushoorngeluiden maken. Dan zien we hoe moeder en dochter herenigd worden na kort gescheiden te zijn geweest.

http://www.ifaw.org/canada/news/watch-mother-rhino-and-little-one-reunited-india

 
 
Deze blog over de geboorte van een neushoorntje werd geschreven door Sheren Shrestha, IFAW-WTI medewerker in India.
 
Er is geweldig nieuws voor de neushoorns hier in Assam, India.
Voor de eerste keer in de geschiedenis van dit land heeft een neushoorn, die door IFAW-WTI, gered, gerehabiliteerd en weer uitgezet werd in Manas National Park, een dochtertje gekregen!
De nieuwe moeder, die Ganga werd genoemd door haar verzorgers, werd gered door Bosbeheer Assam tijdens zware overstromingen in Kaziranga National Park in juni 2004. Ze was toen 3 maanden oud.
 
Ganga werd overgebracht naar het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC) dat gerund wordt door het IFAW-WTI. Hier werd ze opgevoed en gerehabiliteerd. In 2007 werd ze samen met een ander kalfje weer uitgezet in Manas.
 
“Ze werd weggespoeld door de golven toen onze staff in Baghmara haar zag,” vertelt NK Vasu, Hoofd Conservatie in Kaziranga. Hij was aanwezig tijdens haar redding.
“Onze medewerkers stapten in een boot en redden haar. We zochten naar haar moeder, maar ze was nergens te vinden. Toen hebben we haar overgedragen aan het CWRC. Ze verkeerde in slechte toestand, maar alle inspanningen om haar er weer bovenop te krijgen werden gelukkig beloond.”


Bosbeheer Assam en IFAW-WTI zijn een vooruitstrevend initiatief gestart om met de hand grootgebrachte weesjes en verlaten neushoornkalfjes te rehabiliteren en weer uit te zetten in Manas National Park. Bosbeheer, Bodoland Territoriale Raad en IFAW-WTI hebben vijf neushoorns, drie vrouwtjes en twee mannetjes, weer uitgezet in 2006.
Tijdens de binnenlandse spanningen in de jaren ’80 en ’90 daalden de populaties van neushoorns en veel andere dieren drastisch. UNESCO verklaarde Manas tot Werelderfgoed in gevaar.
 
Deze link naar het Werelderfgoed is beslist de moeite waard om te bekijken. Nederland staat er ook op!!
 
Een aantal initiatieven om de populatie weer op peil te brengen, zoals het rehabiliteren van neushoorns, werden gestart toen het gebied weer rustig was, rond 2000.
 
Het programma bleek zo’n succes dat in 2011 UNESCO het ‘in gevaar’ label ophief.
Ganga was een van de eerste neushoorns die weer uitgezet werden in Manas. Deze geboorte is dan ook een mijlpaal in het werk van IFAW-WTI om het gebied weer in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.
 
Hoewel dit de eerste keer is in India, is het voor het IFAW niet de eerste keer dat we helpen bij het redden, rehabiliteren en uitzetten van neushoorns. Het is ook niet de eerste keer dat deze neushoorns zich daarna weer succesvol voortplanten in het wild.
Met hulp van het IFAW rehabiliteerde het Wildcare Africa Centre in Zuid-Afrika twee neushoorns en zette ze succesvol weer uit. Thandi, een zwarte neushoorn, werd gered in Namibië en woont nu in een wildpark in Zuid-Afrika. Mbali, een witte neushoorn, woont nu in Swaziland.
 
Hieronder een bericht van IFAW-WTI medewerker en cameraman Bhaskar Choudhury.
 
Ik was getuige van een klein drama toen ik een kijkje nam bij Ganga en haar dochter.
Ganga liet haar kalfje slapen in een bosje, terwijl ze dichtbij aan het grazen was. Even later kon ze haar kleintje niet meer ruiken.
Gelukkig zag ik het kalfje bij de bosjes.
Ik klom in een boom en maakte neushoorngeluiden, in de hoop dat Ganga zo haar kalfje terug zou vinden.
Ganga miste het drie keer, maar de vierde keer had ze meer geluk.
Bekijk deze hartverwarmende video van een hereniging tussen moeder en dochter. Bedankt voor uw steun.
--BC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten